Diyanet'ten Cumhuriyet alerjisi

Diyanet'ten Cumhuriyet alerjisi

Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. Yılı ülke genelinde coşkuyla kutlanırken Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cumhuriyet Bayramı’nı görmezden gelmesi tepkilere yol açtı. İşte ayrıntılar;

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Cumhuriyet Bayramı'yla ilgili bugün partisinin grup konuşmasında “Dün ise 2 tarihi anı yaşadık. Cumhuriyetimizin 95'inci yılını, Cumhuriyetimize yakışan bir eserle kutladığımızı düşünüyorum. Malazgirt'ten bu yana bu topraklarımızın vatanımız haline gelmesi için çabalayan şehitlerimizi, gazilerimizi, devlet büyüklerimizi hayırla yad ediyorum. Sınırlarımız içi veya dışında görevlerini ifa eden güvenlik görevlilerimize başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Tüm Türkiye Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla, heyecanla kutlarken Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tavrı büyük tepki çekti.

DİYANET CUMHURİYET BAYRAMI’NA VE ATATÜRK’E YER VERMEDİ

Diyanet geçen haftaki Cuma hutbesinde Cumhuriyet'i unuttu, "Ailede Şefkat Ve Nezaket Dili" konulu hutbe yayımladı. Diyanet'in televizyonunda da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e yer verilmedi.

Diyanet’in bu tutumuna tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ ise, "Diyanet Tv 29 Ekim yayınında sadece Türk bayrağı logosu ile yayın yapıyor. Atatürk'ün fotosunu koymuyor. Dİ Başkanı, başında olduğun kurumu rahmetli Atatürk kurdu. Allah'tan korkmaz, kuldan ve tarihten utanmazlık nasıl olur derseniz böyle olur” ifadelerini kullandı.

umit-ozdag-001.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.