DJ Akman’dan Görülmemiş Ezan Remixi Rezaleti!

DJ Akman’dan Görülmemiş Ezan Remixi Rezaleti!

2000’li yılların başında yaptığı remixlerle büyük beğeni toplayan 1986 Konya doğumlu Dj Akman olarak bilinen asıl adı Osman Kurnaz görülmemiş bir rezalete imza attı.

2000’li yılların başında yaptığı remixlerle büyük beğeni toplayan 1986 Konya doğumlu Dj Akman olarak bilinen asıl adı Osman Kurnaz görülmemiş bir rezalete imza attı.

Digital ortamda camilerimizde okunan Ezan’ın müzikli bir de üstüne üstlük remix şeklinde okunmuş haline rastlayan müzikseverler kelimenin tam manası ile büyük bir şoka uğradılar. İddialara göre Dj Akman için İslami fanatikler tarafından fetva verilerek ölümüne karar verildi ve aranmakta. Hatta yine sosyal medya üzerinden yayılan haberlere göre Dj Akman çoktan Hollanda'da bulunarak öldürüldü...

Kimileri bu rezalette Dj Akman imzası olduğunu kimileri ise bu rezaletin kaynağının bilinmediğini ama remixin bir bölümünde “Dj Akman” seslendirmesi olduğu için herkesin Dj Akman’ın yaptığı bir remix olduğunu iddia etmekte.

Konu aslında çok uzun zamandır sosyal medya ve internet ortamında tartışılmakta en son bu sabah yayınlanan ve yapımcılığını Bilal Özbilge’nin, moderatörlüğünü ise Ece Erken ile Bircan Bali’nin yaptığı Söylemezsem Olmaz programında masaya yatırıldı. Yayında programa bağlanan İlahiyatçı Arif Arslan “bu rezaleti ne kadar çok yayarsanız ve herkese ulaştırabilirseniz o kadar çok hayırlı bir iş yapmış olursunuz” diye konu ile ilgili üzüntüsünü göz yaşları ile dile getirdi.

DJ AKMAN KİMDİR?

 

dj-akman2.jpg

Osman Kurnaz ya da müzik dünyasında bilinen adıyla DJ Akman, 27 Mayıs 1986 tarihinde Konya’da doğdu. Henüz 4 yaşında iken ailesinin Hollanda’ya taşınmasıyla birlikte, babası annesi ve iki kardeşi ile Rotterdam şehrinde hayatına devam etti. Lise eğitiminin ardından inHolland Univercity’de üniversite eğitimini tamamladı.

Akman, Hollanda’da erken yaşta futbol oynamaya başladı ve yetenekli olduğu fark edildi. Çeşitli önemli kulüplerde futbol oynadı fakat müzik onun için daha ağır bastığı için henüz 12 yaşındayken remix yaparak müzik dünyasına adım attı.

Babası, onun müziği çok sevdiğini fark edince Akman için evde kullanabileceği müzik sistemleri aldı. Evde müzik yaparak vakit geçiren Akman, hiçbir müzik eğitimi almamasına rağmen bu işte oldukça yetenekli olduğu fark edildi. Genç yaşına rağmen Türkiye’de internet ortamında ciddi derecede büyük bir kitle tarafından hepimizin bildiği o müzikleri dinlenmeye başladı.

Rap şarkı dinleyen Akman, “Rap şarkısını, Müslüm Gürses veya Ferdi Tayfur şarkılarının fon müziklerine bugüne kadar neden kimse uyarlamamış?” diyerek ilk Arabesk Rap tarzında şarkılarını yaptı. İnternet ortamında çok dinlenen bu şarkılar sonrasında remix yapmayı bırakan Akman, arabesk rap müzik tarzında yoluna devam etti. Peş peşe gelen amatör şarkıları, internet ortamında çok dinlenerek Avrupa ülkelerinde ve Türkiye’de adından sıkça söz ettirmeyi başardı.

Dj Akman'ın Albümleri

2004 yılında ilk profesyonel albümü olan “Kapak Olsun” albümünü çıkarttı. Bu albümde ”Bir fidan gibi” ve “Aşkın derya oldu” isimli iki çalışmasına klip çekerek yoluna devam etti.

2010 yılında “Apaçi misin?” albümü hazırlıklarına başlayan Akman, 2011 yılında ise “Apaçi” şarkısıyla Türkiye ve hatta dünya genelinde büyük ses getirdi.

Türkiye’nin, o dönem en popüler gece programı olan ve Kanal D’nin yayınladığı Okan Bayülgen’in sunumunu yaptığı Disko Kralı’na bir ayda tam 3 defa katıldı.

2011 Yılı içerisinde “Apaçi misin?” albümünün sözleşmesini Süper Müzik (Avrupa Müzik) ile yapan Akman. Albümün çıkmasına az bir zaman kala ailevi nedenlerden dolayı iptal etmek zorunda kaldı.

2019 yılında yeni tekli (single) şarkısı ”Değişik Duygular” ile müzik hayatına kaldığı yerden devam etmeye başladı. Bu çalışmasına bir de klip çekildi.

Albümleri: “Kapak Olsun”, “Apaçi misin?”

Klipleri: “Bir Fidan Gibi”, “Aşkın Derya Oldu”, “Değişik Duygular”

 

 

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum