Doğal gaz ve elektriğe indirim geliyor!

Doğal gaz ve elektriğe indirim geliyor!

Hükümetin seçim öncesinde doğal gaz ve elektrikte indirime gitme kararı aldığı ve bu kararın yılbaşından önce, "müjde" olarak duyurulacağı iddia edildi.

HaberTürk yazarı Bülent Aydemir, hükümetin seçim öncesinde doğal gaz ve elektrikte indirime gitme kararı aldığını belirterek, bu kararın yılbaşından önce, "müjde" olarak duyurulacağını yazdı.

 

Aydemir, bugünkü yazısında, şu ifadeleri kullandı: 

 

"Hükümet, şu anda sanayiye ve elektrik üreticilerine doğal gazın bir metreküpünü 20 lira 50 kuruştan satıyor. Burada yüzde 10-15 arası bir indirim planlanıyor. Yani en kötü ihtimalle bir metreküp doğal gaz sanayiye 18 liradan verilecek. Bu müjde açıklandığında, üretimde doğal gaz kullanan bütün sanayi kuruluşları, işletmeler, hatta tarım kuruluşlarının üretim maliyetleri bir nebze olsun düşmüş olacak. Elbette ki yeterli değil, ancak indirim indirimdir. Uzun süredir zam görmeye alıştığımız için az da olsa psikolojik bir rahatlama bile iyi gelecektir. Enerjideki indirimin daha çok sanayide ve üretimde olacağını söylemek yanlış olmaz. Konutlarda zaten çok yüksek devlet sübvansiyonu bulunuyor."

 

"Hükümet, İstanbul’da da kullanılan elektrik fiyatında indirime hazırlanıyor" diyen Aydemir, şu ifadeleri kullandı:

 

"Bunun için de özel bir formül bulundu ve Hazine’ye yük bindirmeden indirim sağlanması planlanıyor. Dağıtım şirketlerinin aldığı, 'sistem kullanım bedeli' diye bir kalem var. Dağıtım şirketleri ile görüşerek, sistem kullanım bedelinde indirim sağlanacak ve bu doğrudan tüketiciye yansıyacak.

Aynı şey doğal gaz için de geçerli. Dağıtım şirketleri, tüketiciye sundukları bir metreküp doğal gaz için, 'sistem kullanım bedeli' adı altında pay alıyorlar. Genellikle dağıtım şirketleri bu payı düşürmek istemiyor ancak hükümet alacağı kararla, sistem kullanım bedellerinde indirime gidebilir. Yani hem doğal gazda hem de elektrikte indirim söz konusu olabilir. Anlattığım bu formül, İstanbul için geçerli. Altını çizmiş olayım..." 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.