Doğu Perinçek: 'Amerika benim genel başkanlığı bırakmamı istiyor'

Doğu Perinçek: 'Amerika benim genel başkanlığı bırakmamı istiyor'

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la aynı gemide nasıl buluştuğuna, Meclis’e neden giremediğine, siyasete ne zaman veda edeceğine kadar merak edilen birçok soruya cevap verdi. 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Odatv’ye gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Perinçek, “Gladyo’nun 2 numarası” dediği Cumhurbaşkanı Erdoğan’la aynı gemide nasıl buluştuğuna, Meclis’e neden giremediğine, siyasete ne zaman veda edeceğine kadar merak edilen birçok soruya cevap verdi. 

İşte Perinçek’in çok konuşulacak açıklamaları;

Ergenekon sürecinde 'Gladyo’nun 1 numarası Abdullah Gül, 2 numarası Recep Tayyip Erdoğan' sözleriyle oldukça ses getiren Perinçek, geçtiğimiz günlerde söylediği 'Türkiye gemisinde Erdoğan, Devlet Bahçeli ve Vatan Partisi birlikte olmalı' sözlerine açıklama getirdi.

2014'ten sonra Türkiye'nin çok değiştiğini ve Erdoğan'ın PKK,FETÖ ve ABD ile mücadele içinde olduğunu, bunun yanı sıra da Rusya, İran ve Çin ile dost olduğunu ifade etti.

Erdoğan'ın bu adımlarının ardından 2014 gerçeğinin ortaya çıktığını ve Vatan Partisi'nin de güncel konulara mevzilendiğini ifade eden Perinçek, Türkiye'yi savunan cephede olduklarını ve bu nedenle birlik çağrısı yaptığını belirtti.

Özellikle 15-16 Temmuz sürecinde bu cepheleşmeyi daha iyi idrak ettiğini vurgulayan Perinçek, Türkiye gemisi olarak adlandırdığı birlikte CHP ve İYİ Parti'yi kazanmak istediklerini de söyledi.

VATAN PARTİSİ NEDEN MECLİS'E GİREMİYOR?

Vatan Partisi'nin neden meclise giremediği sorusuna da yanıt veren Perinçek, 'Vatan partisi devrim yapacak ve devrim sırasında meclisin en büyük partisi olacak. Vatan Partisi devrimci bir parti. Mustafa Kemal'in Partisi gibi. Bir devrimci parti belli olgunluk durumunda iktidar konumlarına yerleşir yoksa statüko devam ettiği zaman bizim gibi partiler sizin söylediğiniz büyük atakları yapmaz ama Türkiye şimdi bir üretim devrimin eşiğine geldi bir vatan savaşı içerisinde bu vatan savaşı ve bu üretim devrimi Vatan Partisi'ni iktidara taşıyacak durum işaretleri başladı.' dedi.

'ÖCALAN'DAN ÇİÇEK ALDIĞIMA PİŞMAN DEĞİLİM'

Gazeteci olduğu dönemde Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'dan çiçek aldığına pişman olup olmadığı sorulan Perinçek, pişman olmadığını bunu yapmasaydı içinde ukte kalacağını söyledi. Perinçek, 'Mesele çiçek alma meselesi değil. Abdullah Öcalan yakalandığı zaman da söyledi dedi ki: Doğu Perinçek bana geldi. Amerika ve İsrail ile beraber olma Amerika bölgemize gelmek üzere. Irak'ı işgal etme hazırlıkları içerisinde. Amerika ve İsrail'in yanında durma silahları bırak ve Türkiye'nin bütünlüğü içinde yer al' dedi bana.

perincek-siyasetcafe.jpg

Ben orada doğru bir iş yaptım. Onu yapmasaydım içimde bir ukte kalırdı. Ne yaptığım önemli herkesle görüşürüm Trump'la da görüşürüm düşmanla da görüşürüm o bakımdan pişmanlık duyacağın bir iş yapmadım.' dedi.

SİYASETİ NE ZAMAN BIRAKACAK?

Perinçek siyaseti ne zaman bırakacağı ve yerine bir veliaht yetiştirip yetiştirmediği sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

'Veliaht diye bir şey yok. O veliaht Saltanatlar da olur. Vatan partisinde genel başkanlık yapacak çok esaslı arkadaşlar var. Benim sağlığım yerinde bütün organlarım çok iyi çalışıyor check-up yaptırıyorum. Hepsi 25 yaşında  30 yaşındaki insanların verileri çıkıyor. Benim genel başkanlığını bırakmamı Amerika istiyor. Amerika beni ortadan kaldırmak için de çok uğraştı hapishanelere de attı. Genel başkanlığını ne zaman bırakacağıma sağlığım karar verir artık.'

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.