Doğu Perinçek: Türkiye'de Başkanlık Sistemi bitiyor!

Doğu Perinçek: Türkiye'de Başkanlık Sistemi bitiyor!

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek gündemi sarsacak açıklamalar yaptı. Perinçek, Türkiye'de Başkanlık Sisteminin biteceğini iddia etti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Erkan Macit'in "Gizli Gerçekler" programına konuk olan Perinçek, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Başkanlık sisteminin yanlış olduğunu savunan Doğu Perinçek, "Türkiye ABD’nin denetiminden, Atlantik sisteminden kopuyor, Asya’ya yerleşiyor. Bizim yerimiz ABD’nin yanı ve denetimi altında değil, biz orada borca batarız, bölünürüz." dedi.

Perinçek, "Bizim iklimimiz, ekonomiyi geliştireceğimiz iklim, ve, güvenliğimizi, vatan bütünlüğümüzü sağlayacağımız iklim, Atatürk devrimini tamamlayacağımız iklim Asya’dadır." ifadeleri ile dikkat çekti.

 

 

FETÖ DEVLETİN İÇİNE YERLEŞTİRİLDİ

Perinçek, biz 70’li yıllardan beri Fetullahçı yapılanmanın bir terör örgütü olduğunu ve devletin için yerleştirildiğini söyleyerek, “Bakın sızdığını demiyorum, yerleştirildiğini söylüyorum” ifadelerini kullandı. FETÖ, Dışarından kimse görmeden sızmadı diyen Perinçek, bizzat hükümetler, Turgut Özal, Tansu Çiller ve Erdoğan hükümetleri tarafından yerleştirildi.

 

FETÖ ERDOĞANI’DA HEDEF ALDI

Doğu Perinçek, “Daha sonra 2014 yılına geldiğimizde, devleti ve Sayın Erdoğan’ı da hedef alan bir tehdit haline gelen FETÖ’nün üzerine, AK Parti’de Erdoğan da yürüdü” ifadelerini kullandı.

 

BAŞKANLIK SİSTEMİ YANLIŞ

Perinçek, Başkanlık Sistemi ile ilgili olarak; “Başkanlık sistemi yanlış, Türkiye başkanlık sistemi ile sorunlarını çözemez, Cumhurbaşkanlığı sistemi çok yanlış, Sistem meclisi işlevsiz bıraktı. Siyaset sarayın duvarları arasında yapılıyor. Halktan kopuk bir şeklide ve duvarların arkasından yönetiliyor.” İfadelerini kullandı.

Başkanlık sisteminin değişeceğini iddia eden Perinçek, "siyasette bir tıkanıklık olduğu zaman erken seçime gidilir ve mecliste çözüm bulunurdu. Şimdi meclisin bir işlevi kalmadı. 

Ancak, Cumhurbaşkanlığı yardımcıları ile sorun çözülebilir. Sistem tıkandı. Sistemi açmak için; Cumhurbaşkanı yardımcılıkları birer "Başbakan Yardımcılığı gibi" çalıştırılabilir. Bunun için de, Cumhurbaşkanı diğer parti liderlerini toplayarak onlara Başbakan yardımcılığı gibi, Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı verebilir," İfadelerini kullandı.

 

KANDİL BEYAZ BAYRAĞI ÇEKER

Perinçek, “terör örgütleri ile yapılan mücadelenin yanında olduklarını belirterek, Hükümet’in PKK’yı süpürme değil bitirme harekatı yapması gerekir. Türkiye, Suriye ile işbirliği yaparsa Kandil beyaz bayrak çeker” dedi.

 

Doğu Perinçek'in konuşmasının tamamını buradan izleyebilirsiniz.

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum