Dolarda korkutan kehanet

Dolarda korkutan kehanet

Türk Lirası, Dolar ve Euro karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Dolar kuru 4.25-4.40 bandında hareket ederken Euro ise 6.10'ların üstüne çıktı. Dolar ve Euro daha fazla yükselir mi? İşte ayrıntılar;

Dolar ve Euro son 1 haftada rekor üstüne rekor kırdı ve TL’nin adeta belini kırdı. Türk Lirasının değer kaybı ise ekonomiyi alt üst etti.

Dolar kuru baş döndüren bir seyir izlerken Euro da 6.14'leri gördü. Rekor üstüne rekor kıran dolar öğle saatlerinde 5.35'e kadar tırmandı.

ABD Büyükelçiliğinin yaptığı 'Türkiye dostumuzdur' açıklaması ve Ankara'dan gelen ön mutabakat heyeti açıklamaları piyasalara nefes aldırdı.

Peki bundan sonra ne olur, dolar yeniden yükselir mi kaç liraya çıkar? Bu sorunun yanıtı konusunda yabancı bir uzmandan gelen analiz hayli çarpıcı oldu.

Zira TD Securities'in baş analisti Maggio’nun kur tahmini 12 saat geçmeden gerçekleşti. Şimdi açıklamasının devamındaki 6.10 kehanetini gündemde.

İşte o kehanet ve ekonomi uzmanlarının görüşleri:

Dolar kuru kaç liraya çıkar soruları arasında en çarpıcı kehanet TD Securities'in gelişen piyasalar baş stratejisti Maggio'dan geldi.

Dün dolar/TL kur tahminini açıklayan Maggio, Merkez Bankası'nın müdahale etmemesi durumunda kurun hızlı bir şekilde 5,25'e ilerleyebileceğini söyledi. Maggio'nun dediği 12 saat geçmeden gerçekleşti ve kur 5.25'i de devirip saat 13.00'da 5.30'a vurdu.

TD Securities'in baş analisti olan Maggio'nun verdiği kur tahmini 12 saat geçmeden gerçekleşince 6.10 kehaneti de gündeme oturdu. Maggio, 2019 yılı sonu için kur beklentilerinin 6,10 olduğunu, 2020 yılında ise kurun 7'ye doğru ilerleyebileceğini kaydediyor.

siyasetcafe.com

berat.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.