Dünya Çevre Günü’nde elektronik atık kampanyası

Dünya Çevre Günü’nde elektronik atık kampanyası

TEGV ve TÜBİSAD iş birliği ile gerçekleştirilen ‘Atma Bağışla!’ projesi ile elektronik atıkları çocukların nitelikli eğitim desteği almasına katkı sağlamayı amaçlıyor. Elektronik atıklar eğitime dönüşüyor, TEGV’li çocuklar geleceğe daha da umutla bakıyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Atma Bağışla Projesi ile evde, okulda ve işyerinde kullanmadığınız her türlü Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaları (AEEE) geri dönüşümle eğitime kazandırarak, hem çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor hem de eğitimle güçlenmiş toplum hayaline bağışçılarını ortak ediyor.

 

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından AEEE’ler konusunda Yetkilendirilmiş Kuruluş olarak görevlendirilen Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) iş birliği ile devam eden proje kapsamında bağışlanan elektronik atıklar, PTT aracılığı ile anlaşmalı geri dönüşüm tesisine gönderiliyor ve elde edilen değer, imkânı kısıtlı çocukların TEGV’de nitelikli eğitim desteği almasını sağlıyor. Elektronik atıkların yanı sıra çalışır durumda olan cihazlar ise TEGV tarafından incelendikten sonra alınan onay karşılığında vakıf envanterine kaydedilerek, TEGV’in Türkiye’nin dört bir yanındaki etkinlik noktalarında kullanılmak üzere muhafaza ediliyor.

 

‘Atma Bağışla Projesi’, çocukların eğitimine katkı sağlamanın yanı sıra doğanın korunması için de önemli bir çevre faaliyeti olma niteliği taşıyor. Siz de cep telefonu, tablet, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar, elektronik devre kartları gibi çalışan veya çalışmayan tüm elektronik atıklarınızı paketleyip “902513042” kodu ile PTT şubelerine teslim ederek çocuklarımızın TEGV’de nitelikli eğitim desteği almasına katkı sağlayabilir, onların geleceğine ışık tutabilirsiniz.   

 

Atma Bağışla Projesi hakkında

“Atma Bağışla” kapsamında geri dönüştürülebilen ürünler: Cep telefonu, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar, tablet, monitör, bilgisayar parçaları, ses, görüntü ve müzik sistemleri, DVD okuyucu ve uydu alıcılar, elektrikli ev aletleri, kablo ve adaptörler ve bahsi geçmeyen tüm elektrikle çalışan ürünler.

“Atma Bağışla” kapsamında olmayan ürünler: Beyaz eşyalar, cam ve ahşap ağırlıklı (floresan ve ampüller, ahşap mobilya ve aksesuar) eşyalar, yazıcı kartuş ve tonerleri, buzdolabı, akü ve piller.

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.