Ekrem İmamoğlu İslamcıları taklit ediyor

Ekrem İmamoğlu İslamcıları taklit ediyor

HDP'nin tam desteğini alan CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu yine şu anda kendisini gizliden destekleyen Bülent Arınç gibi ağlamaklı görüntü vermesi samimi bulunmadı. 

İslami camianın siyasi partileri olan Refah, Saadet ve bundan ayrılarak kurulan Ak Parti'de İslami kimlik nedeniyle Cuma namazları sonrası, bayram namaz sonrası açıklamalar başta olmak üzere inançlarını açıkça ortaya koyma duruşuna karşın daha önce çarşaflı açılım yapan CHP bunda da başarılı olamayınca geri adım atmıştı. Ancak CHP yeni açılımlarla siyasi kimlik dışı görüntülerle sürekli farklı partileri suçladığı 'dini siyasete alet etme' girişimlerinden geri kalmıyor. 

DİNİ SİYASETE ALET ETMEK NASIL OLUYOR? 

Son dönemde en çok AK Parti için 'dini siyasete alet ediyor' suçlaması yapılırken bu suçlamayı yapan CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun yaptıkları ise hiç göze batmadı. İmamoğlu'nun İslami değerleri kullanarak seçim de oy peşine düşmesi ise ne CHP nede en büyük destekçisi HDP tarafından ise hiç bir eleştiri almaması ise dikkat çekti. 

31 Mart seçim sürecinde PKK'nın siyasi uzantısı HDP seçmeni ile aralarının çok iyi olduğunu ve seçim sonrası da 'HDP'liler de bana oy verdi! diyerek övünen Ekrem İmamoğlu her yöne oynuyor. Yine 31 Mart seçimlerine 15 gün kala 5 yıllık Beylikdüzü Belediye Başkanlığı sürecinde bir kez bile gitmediği Eyüpsultan'a koşan İmamoğlu burada Kuran okuyarak kameralara poz vermişti. İmamoğlu seçimlere itiraz sürecinde 31 Mart sonrası yine Eyüpsultan'a giderek dua eden fotoğrafı piyasaya dağıtılmıştı.   

İMAMOĞLU DA DESTEKÇİSİ BÜLENT ARINÇ'IN İZİNDE 

İmamoğlu YSK'nın İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenmesi kararı ile hem öfkesi ortaya çıkmış hem de yeni hamleler ile sağ, milliyetçi ve daha çok muhafazakar kesimden oy devşirmek için her role girmeye devam ediyor. İmamoğlu, şu anda gizli olarak kendisine destek olan  FETÖ kriptosu olduğu söylenen eski Meclis Başkanı ve AK Parti milletvekili Bülent Arınç'ın izinden gidiyor. Keza Arınç geçmişte bir çok toplantıda ağlamaklı görüntüleriyle gündeme gelmişti. 

YSK'nın İstanbul seçimlerinin iptali ile kendisinin mağdur olduğunu savunan CHP'li İmamoğlu, 'Bana sevgi pıtırcığı diyorlar' dese de artık öfkesini her platformda ortaya koyuyor. Ancak İmamoğlu bir taraftan da oy getirecek yeni hamleler yapıyor. Mağduriyetin ve ağlamanın oy getireceği suçlaması yapan CHP bu sefer adayını aynı tiyatroyu oynatıyor. İmamoğlu, Uğur Dündar'ın sunduğu ve ve bir web tv'den yayınladığı Halk Arenası adlı programda ağlamaklı görüntüler sergiledi. 

CHP'Lİ İMAMOĞLU GÖZYAŞLARINI TUTAMADI 

Programda, Ekrem İmamoğlu'nun annesi Hava İmamoğlu ve babası Hasan İmamoğlu da seyirciler arasında yer aldı. Programın sonunda Uğur Dündar, sahneden inerek Ekrem İmamoğlu'nun anne ve babasının yanına gitti. Ekrem İmamoğlu'nun annesi ve babasının yaptığı konuşma salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu. 

OĞULLARI HAKKINDA NELER DÜŞÜNDÜKLERİNİ SORDU

İmamoğlu o anlarda gözyaşlarını tutamadı. Ekrem İmamoğlu’nun anne ve babasına mikrofon uzatan Uğur Dündar, oğulları hakkında neler düşündüklerini sordu.

Hava İmamoğlu, 'Ekrem Bey'i anlatır mısınız?' sorusuna, ''Anlatmama gerek yok, nasıl görüyorsanız öyle birisidir. İBB başkanı olacağı aklıma gelmezdi, ben okumadım ev hanımıyım. Ama çocuklarım okusun diye çok uğraştım. Hakkını yediler. Onun bir damla terini bile helal etmiyorum'' diye yanıt verdi.

"SİYASETİ YALAN KONUŞMADAN NASIL SÜRDÜRECEK DİYE..."

İmamoğlu'nun babası da, ''Yüzüne karşı onu ilk kez methediyorum, asla yalan söylemez. Siyasete atıldı, ona iki şey söyledim bir sakın hak yeme, iki, asla partizanlık yapma. Asla yalanı dolanı yoktur. Siyaseti yalan konuşmadan nasıl sürdürecek diye düşünüyorum bazen. Hak yemez'' dedi. 

İşte Ekrem İmamoğlu'nun gözyaşlarını tutamadığı o anlar: 

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.