'Ekrem İmamoğlu'na ikinci dava açılabilir' iddiası

'Ekrem İmamoğlu'na ikinci dava açılabilir' iddiası

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara'daki görüşmesinde İmamoğlu hakkında yeni bir soruşturma başlatılabileceğinin konuşulduğu öne sürüldü.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezasına çarptırılan İBB Başkanı İmamoğlu'na yeni bir soruşturma açılabileceğinin konuşulduğunu ileri sürdü.

Sarıkaya, "İmamoğlu’na 2. dava mı geliyor!" başlığıyla kaleme aldığı yazısında, özellikle CHP'de yeni bir davanın yolda olduğu konusu üzerinde yoğunlaşıldığını ifade etti.

Sarıkaya’nın aktardığına göre İBB’ye yakın zamanda ikinci bir müfettiş görevlendirildi ve büyükşehirde yeni bir inceleme başlatıldı.

 

İmamoğlu’nun ‘terör’ suçlaması nedeniyle açığa alınması için çalışmaların başlatıldığı iddiasını aktaran Sarıkaya, şöyle devam etti:

 

"Yine iddialarına göre ikinci müfettiş 105 belediye çalışanını terörle iltisaklı bulduğunu belirten rapor vermiş. Üzerinde durdukları böyle bir sürecin başlaması halinde İmamoğlu’nun terör örgütleriyle iltisaklı kişileri işe alıp, onlara destek olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılıp görevinden açığa alınması. Bunun cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde olma ihtimali üzerinde de durulmuş. Hukukçular, ‘ahmak’ sözünün kanun gereği belediyedeki göreviyle alakalı olmadığı için İçişleri Bakanı’nın açığa alma yetkisinin bulunmadığını anımsatmış. Ancak terör ile ilgili konularda bakanlık yetkisinin bulunduğuna vurgu yapmış. Buna karşı nasıl bir siyasi taktik geliştirmeleri gerektiği üzerinde durulmuş. Beklenti ‘altılı masa’ ile de bağlantılı kalarak bu tür gelişmelere karşı kamuoyu oluşumunu sağlamak."


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.