Emeklilere yüzde 8’lik ek zam müjdesi

Emeklilere yüzde 8’lik ek zam müjdesi

Emeklilerin merakla beklediği Ocak zammı belli oldu. Buna göre SSK ve BAĞKUR ocak zammı yüzde 8,46, memur emeklisinin zam oranı yüzde 3,46 ve ilave 7,46 enflasyon farkıyla hesaplanarak maaşlarına yansıtılacak.

Ocak ayında yapılacak zammı bekleyen milyonlarca emekli zam oranlarının ne olacağını bekliyordu. Ek ödemelerin yüzde 4-5 oranında hesaplanmaya başlaması emeklilik derneklerini harekete geçirdi. TÜED ek ödemenin zamlanmasını ve yüzde 8 olarak olarak hesap edilmesi için çalışmalara başladı.  

 

Merkez Bankası verileri kullanılarak hesaplama yapıldığında, yıl sonu enflasyon tahminine göre SSK ve BAĞKUR ocak zammı yüzde 8,46, memur emeklisinin zam oranı yüzde 3,46 ve ilave 7,46 enflasyon farkıyla hesaplanarak maaşlarına zam verilecek.

Ocak ayında maaşlar yükseleceği için ek ödeme miktarı da değişecek. Ek ödemeden yararlanan ve maaşı 1298 liranın altın olan emekliler için yeni düzenleme yapılacak ve bu limit yükseltilecek.  
Ek zam yüzde 8 olarak kabul edildiğinde Ocakta yansıtılacak enflasyon farkının yanında yüzde 8 de ek zam ilave edilecek.

 

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum