Emeklilikte yaşa takılanlara müjde! Yeni düzenleme geliyor

Emeklilikte yaşa takılanlara müjde! Yeni düzenleme geliyor

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yeni bir düzenleme yapılacağını müjdeledi.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, emeklilik ve çalışma hayatı ile ilgili merak edilenleri anlattı.

Kaya,  erken yaşta emekli olanların takıldığı yaş problemi, birden fazla alınan emekli maaşları, SGK-BAĞKUR primleri, malulen emeklilik ve sakat aylığıyla ilgili merak edilen sorular yanıtladı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, SGK ve BAĞKUR’da emeklilik şartlarıyla ilgili "Statü seçmek çalışanların elinde olmayabilir. Örneğin kamuda çalışanlar emekli sandığına tabidir. Emekli sandığına tabi olan bir kişi sigorta primi yatıramaz. Emekli Sandığı ile SGK arasında değişkenlikler gösterebilir. Avantaj olarak bakıldığında, birincisi “Emekli Sandığı”dır. Yani devlet memurluğudur. İkincisi SGK’dır, emeklilikte en zayıf olan ise BAĞKUR'dur. Son yapılan düzenlemeler ile, SGK ile BAĞKUR'lular arasındaki geçişkenlik daha da kolay hale geldi. BAĞKUR primi ödeyenler, genelde BAĞKUR primlerini düşük yatırdıklarından dolayı, emekli olduklarında emekli maaşları SGK’ya göre daha düşük bağlanır. BAĞKUR primi, asgari ücret ile ödenirse, yine sigortalılarda da sigorta primleri düşük yatırılırsa maaşlarda ona göre düşük oluyor. BAĞKUR primlerini ödeyenlere eğer imkanları varsa primlerini biraz daha yüksekten ödemelerini tavsiye ediyoruz." ifadelerini kullandı.

 

EMEKLİ MAAŞINI YÜKSELTMEK İÇİN...

 

Önemli açıklamalar yapan Özgür Kaya, yıllarca BAĞKUR primi ödeyenlerin son yıllarda yüksek SGK primi ödemeleri halinde maaşlarının yüksek yatabileceğini belirtti. Kaya, SGK’lı bir kişinin kendisine birden fazla yerde çalışıp fazla prim yatırılması halinde bu durumun kişinin emekli maaşının daha yüksek bağlanabileceğinin altını çizdi.

 

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARA MÜJDE!

 

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, sigorta ve prim günlerini doldurup emeklilikte yaş problemine takılanlara "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yeni bir düzenleme gelebilir” ifadeleriyle müjdeli haberi verdi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.