Emekliye faizsiz kredi: Hangi bankalar veriyor?

Emekliye faizsiz kredi: Hangi bankalar veriyor?

Bankalar emekli müşterilerini bünyelerine kazandırabilmek için faizsiz kredi olanağı da dahil olmak üzere pek çok uygun fırsatlar sunmaktalar.

Emekli kredisi alabilmek için sağlanması gereken şartları ve 2019 yılında emekliye faizsiz kredi veren bankaların güncel tam listesini haberimizde inceleyebilirsiniz.

2019 yılında emekliye faizsiz kredi veren bankalar şunlardır:

* Albaraka Türk

* Kuveyt Türk

* Türkiye Finans Katılım Bankası

* Vakıf Katılım Bankası

* Ziraat Katılım Bankası

Faizsiz Kredilerde Gereken Belgeler Nelerdir?

Emeklilere özel faizsiz kredi kampanyalarından yararlanabilmek için bankaya;

Nüfus cüzdanı, emeklilik belgesi, ikametgah adresi ve altı adet vesikalık fotoğraf ile başvuruda bulunulmalıdır. Emekli Maaşının 10 Katı Kadar Üst Limitle Kredi Bankalar genellikle emekli müşterilerine maaş tutarlarının 10 katı kadar kredi olanağı sağlamaktadır. Bu bağlamda 2000 TL emekli maaşı olan banka müşterileri 20.000 TL’ye kadar kredi alabilmektedir.

Ziraat Bankası Emekli Kredisi Şartları Ziraat Bankası emekli kredilerinden yararlanabilmek için;

Emekli maaşının Ziraat Bankası’ndan alınması, Başvuru sahibinin T.C. vatandaşı olması, Kredi not durumunun iyi olması gerekmektedir. Emekliye Faizsiz Kredi Detayları Emekli bireylerin ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran emekli kredilerinde emeklilere özel faizsiz kredi olanaklarından da yararlanılabilmektedir.

Bu bağlamda faizsiz; taşıt, bireysel ihtiyaç ve konut kredisi çekilebilmektedir. Emekli kredilerinde üst limit maaşa göre değişiklik göstermekte, düşük vadeli kredilerde kendi ödeme planı oluşturma olanağı sağlanmakta, 12 aydan 48 aya kadar vadeyle kredi kullanılabilmektedir.

Albaraka Türk Emekli Kredisinin Özellikleri Nelerdir?

20.000 TL’ye kadar emeklilere faizsiz kredi vermektedir. Emeklilere verdikleri krediden kredi tahsis ücret almaktadırlar ve bu kredi tahsis ücret kişinin aldığı kredi miktarının %0.5’ kadar olmaktadır.

Emeklilere verdikleri krediler için; kişilerden ferdi kaza sigortası prim almaktadırlar ve bu primin miktarı kişilerin yaşına veya gelir durumuna göre değişiklik göstermektedir.

Kişi kimlik belgesi ve emekli aylığı dökümü le birlikte banka şubesine giderek kredi başvurusunda bulunabilmektedir. Kişinin kredi başvurusunun sonucunu 24 saat içerisinde öğrenebilmesi mümkündür.

12 ay vade ile 20.000 TL emekli kredisi çeken bir kişi; aylık taksit olarak 1.874 TL öderken, toplamda geri ödemesi gereken miktar yaklaşık 22.500 TL olmaktadır.

Kuveyt Türk Emekli Kredisinin Özellikleri Nelerdir?

Kuveyt Türk emeklilere 20.000 TL’ye kadar faizsiz kredi vermektedir. Kuveyt Türk ayrıca emeklilere ihtiyaç kart olarak 20.000 TL limit sunmaktadır ve kişi bu limitin ne kadarını harcarsa sadece o kadar kredi kullanmış sayılmaktadır. Bu kart için alınan kar payı sie; %1.51’dir. Kişinin çektiği kredi miktarının %0.5’ kadar kredi tahsis ücret alınmaktadır. Kişinin çektiği kredinin %0.5’ oranında ferdi kaza sigortası prim ücret alınmaktadır. 12 ay vade le 20.000 TL emekli kredisi alan bir kişi; aylık taksit olarak 1.869 TL ödemelidir ve kişinin toplamda geri ödemesi gereken miktar; 22.433 TL’dir.

Emeklilere kolay kredi veren bankalar şunlardır:

Aktif Bank; herhangi bir evrak veya kefil talep etmeden, emeklilere emekli kredisi vermektedir.

Enpara; evrak ve kefil talep etmeden emeklilere kredi verebilmektedir.

CEPTETEB; evrak veya kefil talep etmeden emeklilere kredi verebilmektedir. 

 

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.