Erdoğan Ali Saydam'a yazısını sildirtti

Erdoğan Ali Saydam'a yazısını sildirtti

Hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak Gazetesi  yazarlarından Saydam, McKinsey'e karşı çıkanlara ‘düşük zekalı’ dedi. Yazar Saydam, Erdoğan’ın ABD’li şirket hakkında yaptığı açıklamaların ardından ise yazısını kaldırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın McKinsey şirketine ilişkin yaptığı açıklamanın arından Yeni Şafak Gazetesi yazarı u dönüşü yaptı ve McKinsey’e karşı çıkanlara ‘düşük zekalı’ ifadelerini kullandığı köşe yazısını sildi.

Yeni Şafak yazarı Ali Saydam, köşe yazısında McKinsey'i zekâ testi kabul etti ve karşı çıkanları düşük zekalı ilan etti. Saatler sonra ise Cumhurbaşkanı McKinsey ile anlaşmanın iptal edildiğini açıkladı.

Ali Saydam sosyal medya hesabından Erdoğan'ın açıklamasına yer vermediği gibi o yazısını da kaldırdı.

İşte Ali Saydam’ın o yazısı:

“İş, zekâ düzeyi tespiti için bir kriter noktası haline gelecek kadar garipleşti. İş dünyasına bir nebze yakın olan herkes, McKinsey’in ne iş yaptığını bilir. Bilmeyenler de internette şu üç kişinin (üçü de AK Parti’ye yakın değildir) McKinsey ile ilgili yazdıklarına göz atsalar, durumu hemen anlayacaklar. Bahsettiğimiz üç kişi şöyle: Atilla Yeşilada, Mert Yılmaz ve Önder Halisdemir.

Hal böyleyken durumdan vaziyet çıkarmaya çalışan şeamet tellaları, öküz altında buzağı arama refleksini sürdürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ne Düyun-u Umumiyesi kalıyor ne IMF’i, ne de maliyemizi yabancıların yöneteceği iddiası… Yerlilik millilik, millli bağımsızlık, ekonomik darbe girişimine karşı püskürtme stratejisini başarıyla uygulamak için yırtınan ekip gidip de işi süreç yönetimi ve kurumsal yönetimde danışmanlık hizmeti veren ve topu Türk danışmanlardan oluşan McKinsey’e ülkenin anahtarını teslim edecek…

İşte, bunu iddia edenlerin zekâ düzeyi konusunda ne düşünürseniz haklısınız. ABD Başkanı bağıra bağıra Türkiye’ye, şu kadar saat tanıdık, dediklerimizi yapmazsa yaptırım uygulayacağız, diye ayan beyan konuşurken; bizim arifler Türkiye’ye uygulanan ekonomik darbe girişimini görmezden gelip nasıl “dış güçler masalı” diye dalga geçmeyi vicdanlarına yedirebiliyorlarsa, McKinsey konusunda da yalana dolana dayalı tezviratı bir matah zannediyorlar.

Bakalım gelecek hafta Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklayacağını söylediği Enlfasyonla Topyekûn Mücadele konusunda, ne tür gerizekalı bir muhalefetle karşılaşacağız, çok merak ediyorum doğrusu…”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum