Erdoğan Ankara’da sürpriz yapacak

Erdoğan Ankara’da sürpriz yapacak

“Eski Ankara Lobisi” Mehmet Özhaseki diye bastırıyor ama, Erdoğan’ın Ankara için başka hesapları var.

AK Parti Grubu TOBB kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verdi.

Kanun Teklifiyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununda düzenleme yapılarak milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimlerinde adaylık için görevinden ayrılan Birlik Başkanı ve Birlik ve Yönetim Kurulu üyeleri ile oda ve borsa yönetim kurulu başkan ve üyelerine, aday olamamaları veya seçilmemeleri halinde eski görevlerine dönme imkanı tanınıyor.

Ak Parti’nin bu kanun teklifini İzmir için çıkardığı söyleniyor ancak; Ankara da ve İstanbul’da yerel seçimi kaybetme ihtimali ciddi ciddi masada duruyor.

ÖZHASEKİ’NİN ŞANSI YOK

AK Parti kulislerinden yansıyan bilgilere göre; Ankara’da Kayserili Mehmet Özhaseki’nin bir karşılığının olmadığı ve kazanamayacağı Tayyip bey tarafından biliniyor. Ankara’da “belli bir zümre” Özhaseki için lobi yapıyor ama Tayyip beyin aklında Oda başkanlığı yapan bir isim var.

ERDOĞAN’IN GÖNLÜNDE O İSİM VAR

Ankara’da her kesim tarafından çok sevilen ve takdir gören oda başkanının diğer adaylardan çok daha fazla seçimi kazanma şansı olduğu biliniyor ve Tayyip bey de onu aday göstermek istiyor.

İddialara göre AK Parti’nin Oda Başkanlarının seçimlerden sonra göreve dönebilmesinin yolunu açan kanun taslağı asıl bu yüzden hazırlanıyor.

HİSARCIKLIOĞLU: DOĞRU BULMUYORUZ

Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı açıklamada AK Parti’nin bu kanun teklifini doğru bulmadıklarını açıklamıştı.

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

gokcek-021.jpg

14ilde.jpgistanbul-003.jpgisadami-003.jpgmehmetcengiz.jpg

milli-001.jpgchp-010.jpgcemal-003.jpg

akparti-006.jpguzay-003.jpgyoutube-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.