Erdoğan Başkan, Türkiye ZAMPİYON!

Erdoğan Başkan, Türkiye ZAMPİYON!

“MİLLETİ YAŞAT Kİ, DEVLET YAŞASIN.” Bu zamlar altında DEVLETİN Rahat yaşayacağı kesin de MİLLETİN yaşayabileceğini sanmıyorum.

Evet, gözümüz aydın, yeni zamlarla güne merhaba dedik. Hükümet yetkilileri zamanlamayı müthiş ayarlıyorlar. Etrafımız kan ve barutken, vatandaş Kuzey Irak’a angaje olmuşken, bir gece ansızın gelebiliriz teraneleri arasında zamlar yağmur gibi geldi. Araçları delik deşik eden doludan daha kuvvetli yağdı. Cumhurbaşkanımızın “Bir gece ansızın gelebiliriz”den kastı buymuş herhalde diye düşünüyorum.

130 Maddelik torba yasa meclise sunuldu. İçinde neler yok ki? İğneden ipliğe ZAM var. MTV var, GELİR vergisi var, KURUMLAR vergisi var, ŞANS oyunları var, TEKEL ürünleri var, Vatandaşa GAZ yapmasın diye GAZLI meyveli içecekler var, var oğlu var. Az da değil %30-40 arası.

Maliye bakanı Naci AĞBAL”Biz zam yapmasak zaten enflasyondan dolayı % 15 artış olacaktı. Yani bu yıl 500 tl MTV ödeyen bir vatandaş 2018 de 575 tl ödeyecekti. Şimdi biz diyoruz ki 700 tl öde. Biz %15 in üzerine %25 ilave yaptık. Vatandaşın tepkisine hak veriyorum, vatandaşımızın başımızın üzerinde yeri var.”diyor. Bir taraftan TASARRUF yapmak zorundayız diyor, diğer yandan KAMUYA 74 BİN MEMUR alacağız diyor. Milletin aklıyla resmen alay ediyor.

Bakan ŞİMŞEK “Önümüzdeki üç yıl için her yıl % 5.5 büyümeyi hedefliyoruz, MİLLİ gelirden FERT başına düşen miktarı 13 BİN USD’ ye çıkaracağız “diyor. 13 bin USD hangi şanslı FERTLERİN başına düşecek merak ediyorum. Sayın Bakan belki o şanslı fertleri biliyordur(!)

Önümüzdeki üç yıl Bütçe disiplinine sıkı sıkıya uyulacakmış, şimdiye kadar uyulduğu gibi(!). SARAYIMIZIN yıllık ortalama masrafı ÖRTÜLÜ dahil 250 MilyonTL iken, 600 Kişilik mecliste 7000 çalışan varken

(eskiden Cumhuriyet Senatosu ile birlikte 600 kişilik MECLİS’TE 500 çalışan vardı) neyin tasarrufundan bahsediyorsunuz sayın bakan?

Yapılan bu zamlar;

*Hazine garantisi altında olan ve beklenen sayılarda araç geçişi olmayan, AVRASYA tüneli, YAVUZ SULTAN köprüsü, OSMANGAZİ köprüsü için mi?

*Her birine 3 kişi yardımcı verilen VEKİLLERİN harcamaları için mi?

*Eskiden 550 çalışanla işlerin yürütülebildiği, şimdi ise 7000 çalışanla yürütülemeyen personel giderleri için mi?

* Devlet kademeleri için alınan UÇAK-ARAÇ VE GEREÇLER için mi?

Sayın Cumhurbaşkanımızın ve AKP’ lilerin en çok kullandığı söz neydi?

“MİLLETİ YAŞAT Kİ, DEVLET YAŞASIN.” Bu zamlar altında DEVLETİN Rahat yaşayacağı kesin de MİLLETİN yaşayabileceğini sanmıyorum.

Zam olmadığı bir gün hatırlamıyorum. DOLAR düşse de maşallah ZAMLARI etkilemiyor. Başkanlık sistemi gelince TERÖR bitecekti, ülke rahatlayacaktı ama beklenen olmadı. Ne oldu?

“ERDOĞAN BAŞKAN,

TÜRKİYE ZAMPİYON” oldu.

 

Emekli Hava Savunma Albay
Mustafa GÜMÜŞ

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum