Erdoğan İstanbul'a kayyum atadı

Erdoğan İstanbul'a kayyum atadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dün İstanbul’da bir toplandı gerçekleştirdi. Toplantıya bazı Bakanlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, İlçe Belediye Başkanları ve AK Parti İlçe Başkanları katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Kısıklı’da bulunan konutundan çıkarak AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na geldi.

Erdoğan İl Binasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Binali Yıldırım,Mehmet Özhaseki, AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak ve İlçe Belediye Başkanları tarafından karşılandı.

Daha sonra yaklaşık 8 saat süren basına kapalı toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya Bakanların ve Binali Yıldırım’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Belediye Başkanları ve İlçe Başkanları katıldı.

Toplantının başında bir açılış konuşması yapan Erdoğan daha sonra Partilileri dinledi.

Toplantının ana gündemi İstanbul ve Ankara Belediye Başkanlığı seçimiydi.

Kazanılan ve kaybedilen Belediyelerin seçim sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda Erdoğan: “Tevazuyu,samimiyeti  elden bırakmayacağız, Çok çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Toplantının bir başka gündemi ise ay sonunda Kızılcahamam’da yapılacak olan kamp’tı.

GÖZLER YSK’DA

Toplantı’da ayrıca AK Parti’nin YSK’ya yaptığı itiraz da ele alındı. İtiraz sonucunun kararı bekleniyor. 

İSTANBUL’A YENİ DÜZENLEME

Edindiğimiz bilgiye göre Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediyesinde alınan seçim sonuçları ve sandıklarda meydana gelen usulsüzlüklerin değerlendirildiği toplantında bazı değişiklilere gidileceğinin işaretini verdi.

İddiaya göre Erdoğan çok yakınındaki bir ismi İstanbul için görevlendirmiş. Yakın zamanda bütün İlçe Başkanlarının istifasının alınacağı ve aynı ismin YSK ile olan ilişkileri de yürüteceği de gelen bilgiler arasında. Erdoğan’ın bu kararı “İstanbul’a kayyum atandı” şeklinde yorumlandı.

İstanbul Teşkilatlarının yeniden düzenleneceği ve bunun için de bir kişinin "Tam yetkili"  olarak görevlendirildiği,Bu kişinin hem teşkilatları yeniden yapılandıracağı hem de YSK ve Seçim İl,İlçe seçim kurulları ile ilişkileri yöneteceği gelen kulis bilgileri arasında.

 

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.