İYİ Parti HDP-CHP'nin kayığından inmiyor "İttifak sürecek"

İYİ Parti HDP-CHP'nin kayığından inmiyor "İttifak sürecek"

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu,'İmamoğlu’nun başarısı bizi de başarımızdır. Bu nedenle ittifak sürecini sadece seçim öncesi olarak değerlendirmiyoruz. Seçimden sonra da bunu devam ettireceğiz.' dedi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), AK Parti ve MHP’nin İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi talepli olağanüstü itirazını Pazartesi görüşeceği öğrenildi.

İlk görüşmede AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel’in partisinin seçimin yenilenmesi talebinin gerekçelerine ilişkin bir sunum yapacağı da belirtildi.

 

Yerel seçim sonuçlarının genel siyasete de yansıyacağını söyleyen İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu '31 Mart, Türk siyasetinin geleceği açısından taşların yerinden oynadığı bir seçimdir. Sonuç bu kadar netken elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi davranmak bu ülkeye 17 gün kaybettirdi. Sorumluluk taşıyan bir siyasi partinin bunu düşünerek hareket etmesi gerekirdi'diye konuştu.

Kavuncu ittifakın bu süreçten itibaren devam edeceğini de belirterek şunları söyledi:

'Millet İttifakı’nın adayı olarak Ekrem İmamoğlu bizim de adayımız. İmamoğlu’nun başarısı bizi de başarımızdır. Bu nedenle ittifak sürecini sadece seçim öncesi olarak değerlendirmiyoruz. Seçimden sonra da bunu devam ettireceğiz. Belediye meclis üyelerimiz kendilerinin ve partimizin ölçüleriyle iyiyi, doğruyu tartarak hareket edecekler. Bu bırakın ittifakı İYİ Parti’nin adayı da olsa meclis üyelerimizden yine bunu isterim. Yanlış giden birşey görüldüğünde muhakkak seslerini çıkarmaları gereklidir. Yapacağı faaliyetlerle de belediye meclis üyelerimiz kendisine destek olmaya devam edecek.' dedi.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.