Erdoğan Japonya'da beğendi, Türkiye’ye uyarlayacak Haremlik selamlık Üniversite geliyor

Erdoğan Japonya'da beğendi, Türkiye’ye uyarlayacak Haremlik selamlık Üniversite geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya'daki kadın üniversitelerinin Türkiye için bir örnek oluşturduğunu ve bunun için adım atacaklarını söyledi.

G20 zirvesine katılmak üzere Japonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Mokugawa Kadın Üniversitesi'nde fahri doktora unvanı verildi.

Erdoğan, Japonya'daki kadın üniversitelerinin Türkiye için bir örnek oluşturduğunu ve bunun için adım atacaklarını söyledi.

Fahri doktora töreninin ardından konuşan Erdoğan, "Japonya'da 800 üniversitenin 80 tanesi kadın üniversitesi. Bu bizler için çok anlamlı. Bizde böyle bir şey yok, olması halinde de neler olur o ayrı bir soru işareti. Japonya bu noktada çok önemli bir örnek. Japonya'daki 80 kadın üniversitesini büyükelçime görev veriyorum, incelemek suretiyle ülkemde de bunun adımını inşallah atacağız" diye konuştu.

JAPONYA'DA KADIN ÜNİVERSİTELERİ

Japonya'da bulunan kadın üniversitelerinin birçoğu özel olup, yalnızca ikisi devlet üniversitesi konumunda. Kadın üniversitesi olarak açılan sekiz kurum ise 1980'lerin sonundan başlayarak karma eğitime geçmiştir.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum