Erdoğan Karakuş: Megri Megri Ön Türkçe'dir!

Erdoğan Karakuş: Megri Megri Ön Türkçe'dir!

Dün gece CNNTürk'te Akıl Çemberi programında emekli Hava Pilot Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş ilginç açıklamalar yaptı.

Başak Şengül 'ün sunduğu programda emekli Büyükelçi Uluç Özülker,  Akademisyen- Yazar Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın ve Gazeteci Nedim Şener'in de katıldığı programda Karakuş konuyla ilgili şunları söyledi:

-PKK'yi AB ve ABD kurdu. Kendi  partilerinin kapatılmasını elbette istemezler. Kendi kurdukları partiyi Olaf Palme koca başbakanı öldürdükleri halde üstünü kapattılar. Büyükelçiliğimizi bastıkları zaman da PKK'lılara zarar verdik diye biz suçlu olduk. AB böyledir.

-6 milyon oy konusu % 10 barajıyla ilgili. Barajaltı kalmasın diye bazı partilerden verenler oldu. Bunu tespit etmiş durumdayım. 6 milyon oy gerçek oy değildir. Daha çok oy İstanbul'dan çıkmıştır. Çözüm Süreci'nde HDP ve PKK çok güçlendi am asonrasında oyları çok düştü. Baskı kurmazsa oy alamaz PKK. Şimdi seçim olsun alamaz bu oyu.

-Megri megri kelimesi öntürkçe uzak diyar anlamındadır. Benim memleketim Fethiye'nin eski ismi Megri'dir uzak anlamında. Fethi Bey ölünce 1914'te onun adını vermişlerdir. Olur olmaz kullanılmamalıdır.

-Türkiye şu an frene basmış Libya'da, Suriye'de Karabağ'da, Doğu Akdeniz'deki kazanımlarını korumaya sağlamlaştırmaya çalışıyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.