Erdoğan: TEOG tamam sırada üniversite var

Erdoğan: TEOG tamam sırada üniversite var

TEOG'dan sonra üniversite giriş sınavıyla ilgili çalışma yapıldığını söyleyen Erdoğan, Kuzey Irak'taki referandum kararı ile ilgili, 'adımlar sert olacak' dedi.

ABD'deki temasları sırasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TEOG kaldırıldı. Bu yıl TEOG sınavı olmayacak, üniversiteye giriş sistemi ile ilgili de çalışma var" dedi.

Erdoğan, TEOG'un yerine getirilmesi düşünülen sistemle ilgili olarak, "Hazırlıklarımız var, bu hazırlıkların hepsini hükümetimiz, Milli Eğitim Bakanlığı vasıtasıyla zaten açıklayacaktır ama artık aileler, çocuklar rahat etsin, sadece kendi derslerine odaklansınlar" diye konuştu.

Erdoğan ABD'de korumalara silah satışı yapılması ile ilgili ise "Trump ile ikili görüşmede ele alınacak" dedi.

'S-400 KONUSUNDA TARAFLAR POZİSYONUNU KORUYOR'

NATO Genel Sekreteri ile yaptığı görüşmede S-400 konusunda tarafların pozisyonunu koruduğunu belirten, Kuzey Irak'ta yapılması planlanan referandum ile ilgili "MGK öncesi açıklama yapmak doğru değil adımlar sert olacak" dedi.

Erdoğan konuyla ilgili olarak, "Bakanlar Kurulu da şüphesiz ki hem bunu değerlendirecek hem de kendi kanaatleriyle ne gibi yaptırımlar yapabiliriz veya yaparız ama bunlar tabii sıradan olmayacak. Biz bu kararlılığımızı ortaya koyacağız çünkü biz Kuzey Irak yerel yönetimini bugüne kadar hiç yalnız bırakmadık" dedi.

MGK'da, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne yönelik çıkacak yaptırımlara ilişkin konuşan Erdoğan, "Her zaman yanında olduk, her türlü desteği verdik. Bu kadar desteği veren, kendilerini sıradan değil candan sayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni adeta yok farz etmek olarak görüyoruz bu yaklaşımı. Bundan dolayı da biz son, nihai bu konudaki düşüncelerimizi Bakanlar Kurulu kararıyla, Milli Güvenlik Kurulu kararıyla açıklayacağız. Bunu görmelerinde fayda var diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.