Erdoğan tepki göstermişti! Metin İyidil hakkında yeni karar

Erdoğan tepki göstermişti! Metin İyidil hakkında yeni karar

Son dakika haberine göre; Eski Korgeneral Metin İyidil'in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında "ağırlaştırılmış müebbet" cezası alan daha sonra istinaf tarafından tahliye ettirilen eski korgeneral Metin İyidil yeniden tutuklanmıştı.

İyidil'in tutukluluğuna yapılan itiraz Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 22. Ceza Daire tarafından reddedildi. 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Konferansı için Berlin'e hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulunmuş eski Korgeneral Metin İyidil hakkında mahkemenin beraat kararı vermesine sert tepki göstererek şunları söylemişti:

 

'Yargı camiamız için çok üzücü bir adım olmuştur. Ve ilginç olan şey şu tabi talimatlarını da verdik bunların. Kararı veren kişi veya kişilerin de FETÖ'cü olması bu işin nerelere vardığını gösteriyor. Ne gibi oyunlar olabileceğini de arkasında tabi gösteriyor. Hak sonunda er veya geç yerini buluyor. Düşünün müebbet hapse mahkum olmuş bir kişiyi tahliyesini verme gibi bir yola gidiyorlar. Böyle bir adımı nasıl atabiliyor bir mahkeme? Bu anlaşılabilir bir şey değil. Sağ olsun Adalet Bakanlığımız ve savcılarımız adımlarını attılar ve operasyonla da yakaladılar, tekrar cezai müeyyide uygulanmaya başladı. Malum içeride şu an.'

 

NE OLMUŞTU?

 

Metin İyidil, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından yargılandığı Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesince "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezasına çarptırılmış, istinaf başvurusunda dosyanın gönderildiği Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 20'nci Ceza Dairesi, sanık hakkındaki hükmü kaldırıp beraat ve tahliye kararı vermişti.

 

metin-iyidil-siyasetcafe.jpg

 

İyidil'in tahliye kararına Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığınca itirazda bulunulmuş ve savcılığın talebini değerlendiren Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 21'inci Ceza Dairesi tarafından isnat edilen suç ve kaçma şüphesi gözetilerek hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.

Karar doğrultusunda harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri İyidil'i Çankaya'daki evinde gözaltına aldı. 

 

siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.