Erdoğan Trump'a postayı koydu! 'Ne yapmak istiyorsun?'

Erdoğan Trump'a postayı koydu! 'Ne yapmak istiyorsun?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı ve ABD Başkanı Trump’a postayı koydu. İşte haberin ayrıntıları;

ABD Başkanı Donald Trump’ın skandal Kudüs kararına birçok ülkeden tepki gelmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını açıklayan ABD Başkanı Donald Trump'a ‘Neye yaranmak istediğini anlamak mümkün değil’ diyerek tepki gösterdi.

Erdoğan, “ABD Başkanı Kudüs'le ilgili açıklama yaptı. Tabii, ABD, aslında Birleşmiş Milletler 1980 kararını adeta hiçe saymıştır. Bugüne kadar ABD ve İsrail'den başka dünyada hiçbir ülkenin 1980 BM kararının dışında, ona aykırı bir adımı olmamıştır. Sayın Trump'ın neye yaranmak istediğini anlamak mümkün değil” dedi.

“PAPA İLE GÖRÜŞECEĞİM”

Erdoğan açıklamalarına şöyle devam etti:

“Papa ile görüşme talebim oldu, onunla da görüşeceğiz. Sayın Putin'le de görüşmemi yapacağım. Batı ülkeleriyle de görüşeceğim. Bu sadece Müslümanların değil, adeta insanlığın görevi. Sayın Trump, 'Ben güçlüyüm, öyleyse haklıyım' diyorsa yanılıyordur. Güçlü olmak, haklı olmak değildir. Haklı olan güçlüdür, bunu bilmesi lazım.

Bu kumpasların altında ve arkasında nelerin olduğunu da son zamanlarda da bu mahkeme sürecinden gayet iyi biliyoruz. Şu anda mahkemede dönen dolapları görüyorsunuz. Şunda yalan söyledim, bunda yalan söyledim. Rüşvet almadım… Haftalardır aylardır ne ile meşguldü bu insanlar?

Çarşamba günü Kudüs ile ilgili İİT (İslam İşbirliği Teşkilatı) liderler zirvesini İstanbul'da toplayacağız ve bu toplantımızdan sonra da bazı etkinlikleri planlama çalışmalarını ayrıca yapıyoruz. Çünkü burada durmak yok, yola devam."

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.