Erdoğan'dan Ankara belediyesine uyarı! 

Erdoğan'dan Ankara belediyesine uyarı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçe belediye ve meclis üyelerinin de yer aldığı AK Parti Ankara teşkilatına uyarı ve önerilerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilçe belediye ve meclis üyelerinin de yer aldığı AK Parti Ankara teşkilatına uyarı ve önerilerde bulundu.

Belediye meclisinde sayısal çoğunluğun AK Parti'de olduğunu belirten Erdoğan, "Vatandaşın hayrına projelere ‘evet’ deyin. Kavgacı değil, uzlaşmacı olun. Sözde mağduriyet oluşmasına izin vermeyin" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı öncesi AK Parti Ankara teşkilatlarını kabul etti. Parti genel merkezinde yapılan toplantıya ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediyelerde uzlaşmacı bir politika izlemeleri talimatı verdiği öğrenildi. Belediye çalışmalarında vatandaşın hayrına olan icraatlara ‘evet’ demelerini isteyen Erdoğan’ın toplantıda şu mesajları verdiği kaydedildi:

VERDİĞİNİZ SÖZLERİ YERİNE GETİRİN

"Ankara ilçelerinde büyük bir üstünlüğümüz var. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde sayısal çoğunluk AK Parti’nindir. Birbirimize kenetlenerek yolumuza devam edeceğiz. Sonuçta nihai takdir milletindir. Eksiğinizi kendinizde arayın. Seçim bitti, önünüze bakın ve projelerinize odaklanın. Özellikle ilçelerde vatandaşlara verdiğimiz sözleri mutlaka yerine getirin.

VATANDAŞIN HAYRINA OLANLARA 'EVET' DEYİN

Belediye meclislerinde vatandaşın hayrına olacak projelere ‘evet’ deyin. Kavgacı değil her zaman uzlaşmacı olun. Halkın menfaatine dokunacak projeleri fevri hareketlerle engellenmesine izin vermeyin. Ankara meclis üyeliklerindeki sayısal çoğunlukla kendisinin (Mansur Yavaş) sözde mağduriyetine fırsat vermeyin. ‘Bana izin vermediler. O yüzden projelerimi hayata geçiremedim’ gibi bir algı oluşturmalarına fırsat vermeyin.

31 Mart seçimlerinde Ankara’da büyükşehiri CHP’ye kaptıran AK Parti, 25 ilçeli Başkent’in 19’unu almıştı. Cumhur İttifakı ortağı MHP ise 3 ilçeyi almıştı. Büyükşehir belediye meclisindeki dengeler de buna göre oluşarak CHP büyükşehir meclisinde zayıf kaldı.

YSK KARARLARI MİLLET ADINADIR 

AK Parti MKYK toplantısı sonrası Parti Sözcüsü Ömer Çelik de açıklamalarda bulundu. İstanbul’daki sürece ilişkin açıklamalarda bulunan Çelik, “Sürekli olarak YSK’ya baskı yapıldığını ifade ediyor hem İstanbul adayı hem de sözcüleri. YSK, bağlı olduğu kanunlar çerçevesinde kararlar veriyor. Her parti açısından, lehine kararları saydığı gibi aleyhine olan kararlar da çıkabilir. YSK, bütün yargı camiası gibi millet adına karar veriyor. CHP sözcülerinin dilinde şöyle bir şey var, eğer YSK kendi lehlerine karar verirse 'YSK bağımsız', aleyhine karar çıkarsa 'YSK baskı altındadır' diyorlar. YSK hiçbir partinin yönetim organı değildir. Bu nedenle YSK hiçbir partinin tüzüğüne göre karar vermeyecektir” dedi. 

İtiraz sürecine saygı gösterilmesini isteyen Çelik, “Sürece saygısı olmayanın sonuca da saygısı yoktur. Birleştirme tutanakları ortaya çıktıktan sonra, olağanüstü itiraz hakkımız var. O işlem gerçekleştikten sonra zannediyorum 7 gün daha itiraz hakkımız var. Bu hak ivedilikle kullanılacaktır” diye konuştu. 

Çelik, Büyükçekmece’deki sürece ve CHP’nin iddialarına ilişkin de, “Ellerinde bilgi-belge varsa, muhakkak yargıya intikal ettirilmesi lazım. Bu şekilde siyasi sorumluluk olmaz, belge varsa hemen başvursunlar. Bu şekilde güvenlik güçlerini, AK Parti’yi zan altında bırakmak doğru değildir” dedi.

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.