Erdoğan'dan İstanbul Barosu’na Ebru Timtik tepkisi! 'Kabul edilebilir değil'

Erdoğan'dan İstanbul Barosu’na Ebru Timtik tepkisi! 'Kabul edilebilir değil'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020-2021 Adli Yıl Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

2020-2021 Adli Yıl Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz gün ölüm orucundayken hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik'in posterinin İstanbul Barosu'na asılmasına tepki gösterdi ve "Savcımız Selim Kiraz'ı şehit edenlere destek için açlık grevi yapanları kararlarından vazgeçirmek için devlet üzerine düşeni yapmıştır. İstanbul Barosu'na asılan pankartın, şehidimizin (Savcı Mehmet Selim Kiraz) kemiklerini sızlatmanın ötesinde anlamları olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şunlar:

 

"2020-2021 Adli Yılı'nın yargı mensuplarımız başta olmak üzere ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hakimlerimize, savcılarımıza, avukatlarımıza başarılar diliyorum. Vazifeleri başında hayatlarını kaybeden hakim ve savcılara Allah'tan rahmet diliyorum.

Mahkeme salonlarımızın duvarlarında yazan 'Adalet mülkün temelidir' sözü özellikle Hz. Ömer'e atfedilen bu söz, devletin ordu ile değil, parayla değil, petrolle doğal gazla değil, adaletle yaşadığını belirtiyor. Çünkü adaleti tam manasıyla tesis ettiğinizde diğer her şey kendiliğinden gelişecek, yaşayacak ülkeyi ve toplumu kuşatacaktır. Adaletin üzerinden en çok durulan kavram olmasının nedeni de budur. Adaletle davranmanın, hükmetmenin önemine vurgu yapılır.

Geçmişten bugüne isimleri tarihe altın harflerle kazınan devlet yöneticilerine baktığımızda en önde gelen vasıflarının adaletli olduklarını görüyoruz. Sizler böylesine ulvi bir vazife icra ediyorsunuz. Hakimlerimiz, savcılarımız, avukatlarımız bu şuurla vazifelerini yürütüyor. Böylesine hayati bir vazife çok büyük bir vebal üstlenmenin anlamına geliyor. Adaletin tesisi için çalışmak çok başka bir mana taşıyor.

 

"GÜVEN VEREN BİR ADALET SİSTEMİNİ TESİS ETTİK"

 

Son 18 yıldır kesintisiz bir şekilde hayata geçirdiğimiz reformların önemi var. Yargı bu reformların başında geliyor. Amacımız erişilebilir ve güven veren bir adalet sistemini tesis etmek. Hazırladığımız Yargı Reformu Strateji Belgemizi milletimizle paylaştık. Sadece belgeyi hazırlamakla kalmadık, politikaları hayata geçirmek için adımları attık.

 

"KIDEMİ 15 YILI GEÇEN AVUKATLARA YEŞİL PASAPORT İMKANI SAĞLADIK"

 

Geçtiğimiz yıl kanunlaşan 1. Yargı Paketi ile pek çok tarihi değişikliği hayata geçirdik. Yeni hukuki müesseseler oluşturduk. Bazı usul düzenlemelerini bize uygun modellerle sisteme dahil ettik. Temel hak ve özgürlüklerle, ifade özgürlüğü için bazı suçlar için temyiz yolunu açtık. Eleştiri ve haber verme hakkının mevzuatımızda daha güçlü temele sahip olmasını sağladık. İnternet suçlarında tüm sitelerin kapanmasının önüne geçtik.

Tutukluluk sürelerini yeniden belirleyerek çocukları korumaya yönelik adımlar attık. Kıdemi 15 yılı geçen avukatlara yeşil pasaport imkanı sağladık. Sesli ve görüntülü bilişim sisteminin kullanılmasını temin ettik.

2. Yargı Paketi ile infaz süresini revize ederek, iyi hal usullerini yeniden belirledik. Ceza adaleti ve yatırım ortamının iyileştirilmesi gibi köklü değişiklikleri sisteme kazandırdık. Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerini geliştirdik. Hedef süre uygulaması ile soruşturma ve mahkeme aşamalarının daha hızlı yürümesini sağladık. HSK etik kuralları belirleyerek kamuoyuna duyurdu.

 

İSTANBUL BAROSU'NA EBRU TİMTİK POSTERİ TEPKİSİ

 

Yargı sistemimizin en önemli unsurlarından olan avukatlarımız ve barolarla ilgili rahatsızlığımı da ifade etmek istiyorum. Israrla açlık grevini sürdüren bir avukatın ölümü üzerine İstanbul Barosu üzerine asılan pankartın şehidimizin kemiklerini sızlatması üzerinde anlamı olduğunu düşünüyoruz.

Cübbeleri ile cenazesine katılabilmeleri kabul edilebilir davranışlar değildir. Avukatlık, zulmü savunmak değildir. Adaleti savunmak, adaletin yanında yer alamk demektir. Bu yapılan işlerin avukat-müvekkil işleriyle ilgisi olmadığı açıktır.

Nasıl diğer mesleklerde meslekten ihraç söz konusuyla avukatlık mesleğiyle ilgili de bana göre olmalıdır. Teröristin avukatlığını yapanın teröristliğe soyunması mümkün değildir. Böyle çarpık bir duruma izin verilemez. Bu kanlı yolun önünü kesmek için gerekeni yapacağız. Mehmet Selim Kiraz kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum."

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.