Erdoğan'ın zaferi

Erdoğan'ın zaferi

Amerika Birleşik Devleti’nin Suriye’den çekileceğini açıklamasının ardından Fransız Gazetesi Le Monde, Erdoğan’ın diplomatik bir zafer kazandığını yazdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye topraklarında bulunan özellikle Fırat’ın doğusunda yer alan terör örgütü YPG’ye vuracaklarını, yok edeceklerini açıklamasının ardından Amerika Birleşik Devleti bölgeden çekilme kararı aldı.

Donald Trump ile görüşen Erdoğan, operasyonda kararlı olduklarını ifade edince Amerika Birleşik Devleti geri adım atmak zorunda kaldı.

Fransız Gazetesi Le Monde ise Erdoğan’ın baskılarına, Amerika Birleşik Devleti Başkanı Donald Trump’ın yenik düştüğünü belirtti.

Abdullah Gül CHP eş başkanı oldu

Le Monde, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan için diplomatik zafer"  başlıklı haberinde; YPG/PKK terör örgütüne silah yardımında bulunan, TIR’larla mühimmat taşıyan ve her defasında DEAŞ terör örgütü ile mücadele için Suriye’de bulunduğunu ifade eden ABD’nin Suriye’den çekilme kararını değerlendirdi.

Gazetenin haberinde, "ABD birliklerinin geri çekilmesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için diplomatik zaferdir" ifadelerine yer verildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.