Eren Erdem’e büyük şok! Soruşturma açıldı

Eren Erdem’e büyük şok! Soruşturma açıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Eren Erdem’in yaptığı açıklamaların ardından soruşturma başlattı. İşte haberin ayrıntıları;

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Eren Erdem’in, dün canlı yayında bir televizyon kanalına telefonla bağlanarak yaptığı açıklamalardan dolayı soruşturma açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Milletvekili Eren Erdem'in dün bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalar nedeniyle soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada "22.05 2018 (22 Mayıs Salı) tarihinde bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalar ve verdiği bilgiler doğrultusunda Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

EREN ERDEM DÜN NELER SÖYLEMİŞTİ?

Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin halen milletvekiliyim. Benim hakkımda FETÖ üyesi olmamak ile birlikte yardım etmek hakkında soruşturma açmışlar. Bunu iki nedene bağlamışlar. Birincisi MİT Tırları tutanaklarının bende olması ve bununla ilgili attığım twetler. İkincisi de, Zaman Gazetesi vs. bu kurumların önüne gitmek. Birincisi şunu söyleyeyim ben Cumhuriyet Halk Partisi Medya Komisyonu üyesiyim. Herhangi bir gazeteye gittiğimde kendi kafama göre gitmem. Benim gideceğim her gazetede, mutlaka bir talimat vardır. Partimin bir iradesi vardır. Zaman gazetesine de Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun o gün Enis Bey (Berberoğlu) Cezaevinde değildi. Medya Komisyonu Başkanıydı. O'na vermiş olduğu talimatla biz oraya gittik. Bir diğeri de MİT Tırları tutanakları hadisesinde yaşanan durum. Biz bunu sorulduğunda savcılara duruşmalarda söyleyeceğiz. Bu tutanakları ben Genel Başkan Yardımcımız Sayın Bülent Tezcan'dan temin ederek, bunlar üzerine tweetler attım”

"Partimin görevlendirmesiyle Zaman Gazetesine Kanal Türk'e gittim. Partimden gelen bilgi ve belgeler doğrultusunda evet haberler yaptım. Ama benim kaynaklarım partimdi FETÖ'cüler değil. MİT tırları dosyası da dahil olmak üzere tüm belgelerin kaynakları CHP'de siyaset yapan arkadaşlarımdır. Buna rağmen ben aday gösterilmedim."

erdemm.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.