Ergenekon kumpas davasındaki gizli tanığın ölüm nedeni ne?

Ergenekon kumpas davasındaki gizli tanığın ölüm nedeni ne?

Ergenekon Kumpas Davası'nın kilit isimlerinden olan, Doç.Dr.H.Ümit Sayın’ın evinde ölü bulunmasının yankıları sürüyor.

İlginç bağlantıları ve araştırmaları olduğu bilinen, ilaç bilim uzmanı (farmakoloji) Sayın’ın cenazesi, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, ölüm nedeninin ise, yapılacak otopsi sonucu ortaya çıkarılacağı öğrenildi.

Yalnız yaşadığı bilinen,komşuları dahil kimse ile görüşmeyen Ümit Sayın,önceki gün,kendisinden haber alınamaması üzerine,evine gelen koruma polisi tarafından bulunmuştu.

screenshot-13.png

 

POLİS EVDE DETAYLI İNCELEMELER YAPTI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı uzman polisler,soruşturma kapsamında,Ümit Sayın’ın ölü bulunduğu evdeki bazı kimyasal maddelere, incelenmek üzere el koydu.

SAYIN’IN YANINDA BULUNAN ÇEŞİTLİ KİMYASAL MADDELER LABORATUVARDA İNCELENİYOR
SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, esrarengiz şekilde evinde ölü bulunan Doç.Dr.Sayın'ın yanında bulunan,uyuşturucu maddeler olduğu düşünülen malzemeler ile bazı ilaç karışımları olduğu anlaşılan kimyasal maddeler alınarak,incelenmek üzere polis laboratuvarına gönderildi.

İlaç bilimi uzmanı (farmakolog) Doç.Dr. H.Ümit Sayın’ın, ölüm sebebinin Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemenin ardından netleşeceği öğrenildi..

ÜMİT SAYIN’DA,ÖLDÜRÜLEN NECİP HABLEMİTOĞLU VE ÜZEYİR GARİH İLE İLGİLİ MESAJLAR BULUNMUŞTU
Doç.Dr.Ümit Sayın, Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan operasyonlarda gözaltına alınmıştı. 26 Şubat 2008'de tutuklanan H.Ümit Sayın, 23 ay (yaklaşık iki yıl) tutuklu kaldıktan sonra, 29 Ocak 2010'da tahliye edilmişti.

Sayın’ın gözaltına alındığı zaman,evinde yapılan aramalarda, 2001 yılında bir mezarlıkta öldürülen musevi asıllı işadamı Üzeyir Garih'in aldığı bıçak darbelerini ayrıntılarıyla anlatan bir şema bulunmuştu.

Yine Ankara’da 2003 yılında uğradığı faili meçhul bir suikast sonucu öldürülen,Doç.Dr. Necip Hablemitoğlu'nun ölümünden aylar önce,bir MSN yazışmasında “Hablemitoğlu bir yıla kadar gidici. Belki iyi olur. Bir solucan ayıklanır' yazdığı ortaya çıkmıştı.

screenshot-14.png

 

Ümit Sayın,tutuklandıktan sonra,yargılandığı davanın 35. duruşmasında,kendisine hatırlatılan bu mesajları için, “düşünülmeden ve rastgele söylenmiş sözler” olarak nitelendirmişti.

 

ssddff.png

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.