Eşine özel kadro açan Pamukkale Üniversitesi rektörü kovuldu!

Eşine özel kadro açan Pamukkale Üniversitesi rektörü kovuldu!

Pamukkale Üniversitesi'nin Personel Daire Başkanlığı'nın açtığı ilanda yer alan kriterleri yalnızca eşi Derya Bağ'ın karşıladığı ortaya çıkan Rektör Hüseyin Bağ ile ilgili YÖK’ten yapılan açıklamada, rektörlük görevinin sonlandırıldığı ifade edildi

Eşini daha önce ilk olarak İslami Bilimler Enstitüsü’ne sekreter olarak atamasıyla, ardından da Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne bilgisayar işletmeni olarak görevlendirmesiyle gündeme gelen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, eşi için ‘adrese teslim' ilan açmıştı.

Tüm Türkiye’nin gündemine oturan bu olay sonrasında Yükseköğretim Kurulu'nca (YÖK) Pamukkale Üniversitesi Rektörü Bağ hakkında soruşturma başlatmıştı.

 

YÖK KARARINI VERDİ

Konuyla ilgili bugün YÖK’ten yeni bir açıklama geldi. Hüseyin Bağ’ın kanunen rektörlük görevinin sonlandırıldığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“YÖK tarafından, 07.08.2020 tarihinde hakkında soruşturma açılan ve görevinden uzaklaştırılan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile ilgili soruşturma tamamlandı. Bugün gerçekleştirilen “Yüksek Disiplin Kurulu Toplantısı”nda verilen disiplin cezası nedeniyle Kanunen Rektörlük görevi sonlandı.”

 

LÜTFEN BU LİNKİMİZİ TIKLAYARAK YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum