Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ifadeye çağrıldı

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ifadeye çağrıldı

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, AK Partili 6 milletvekilinin yaptığı suç duyurusunun ardından başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldı.

AK Partili 6 milletvekilinin eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek hakkında yaptığı suç duyurusunun ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı iki ismin “şüpheli” olarak ifadesinin alınması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat yazdı.

Soruşturma dosyasına göre, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ katıldığı bir programda ve eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek de yaptığı açıklamalarda, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasa değişikliğinin arkasında FETÖ’nün olduğunu iddia etti.

Önergenin altında imzası olan 6 AK Parti milletvekili, Başbuğ hakkında “hakaret”, Çiçek için de “iftira” suçlamasıyla Ankara Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılık, RTÜK’ten program kayıtlarını isteyerek bilirkişi aracılığıyla deşifresini yaptırdı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.