Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı hayatını kaybetti

Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı hayatını kaybetti

TSK'nın 22.Genel Kurmay Başkanı olan Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı bugün hayatını kaybetti

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nın 22. Genel Kurmay Başkanlığı görevini yapan Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı bugün hayatını kaybetti. Karadayı uzun zamandır yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle tedavi görüyordu.

 

ismail-hakki-1.JPG

 

Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı başkanlığındaki Türk Ordusu, 1995 yılında ABD'nin egemenlik alanında olan bölgeye ( Kuzey Irak’a) 35 bin askerle girdi ve kukla devleti büyük oranda dağıttı.Bu harekat aynı zamanda TSK’nin ABD’ye silahla direnmeye başladığı tarih olarak kaydedildi. Bu yüzden  Karadayı, ABD’nin düşman ilan ettiği Türk paşaların başında geliyordu.

Ergenekon kumpasına adı karıştırılan Karadayı, FETÖ’cü savcıların başlattığı 28 Şubat davasında da sanık yapılmıştı.

 

ÖLMEDEN ÖNCE AKLANMAK İSTİYORUM

 

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanıklı davada yargılanıp, müebbette çarptırılan İsmail Hakkı Karadayı, karardan 5 gün önce hastaneye kaldırılmıştı.

Bağırsak kanseri olduğu belirlenen ve ameliyatlar geçiren Karadayı, hastane odasına davet ettiği avukatına, “Ölmeden önce aklanmak istiyorum. 16 aydır davamız İstinaf Mahkemesi'nde sonuçlanmadı. Dilekçe verip., davamızın öne çekilmesini, bütün arkadaşlarımızın aklanmasını görmek istiyorum. Darbecilik lekesiyle bu dünyadan ayrılmak istemiyorum” demişti.

 

ismail-hakki-karadayi-siyasetcafe.JPG

 

İSMAİL HAKKI KARADAYI KİMDİR?

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı 1932 yılında Çankırı'da doğmuştur. 30 ağustos 1994 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı görevine atanan Karadayı, 1951 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1953 yılında Uçaksavar Okulu'ndan mezun olmuştur.

1961 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı çeşitli birlik ve kurumlarda Takım Komutanlığı ve Karargâh Subaylığı yapmıştır. 1977'de Tuğgeneral, 1985'te Korgeneral, 1989 yılında da Orgeneral olmuştur. Orgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı, 1'inci Ordu Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevlerini yürütmüş, 30 Ağustos 1994 tarihinde atandığı Genelkurmay Başkanlığı görevinden 30 Ağustos 1998 tarihinde emekliye ayrılmıştır.

 

siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.