Eski vekile kırmızı bülten

Eski vekile kırmızı bülten

Eski vekil Sevahir Bayındır hakkında kırmızı bülten çıkarılması talep edildi.

Terör örgütü PKK kamplarında ve teröristlerle fotoğrafları ortaya çıkan firari eski BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır'a yönelik, "Silahlı terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında gıyabında tutuklama kararı çıkarıldı. Ankara Başsavcılığı kaçan eski vekil hakkında "Kırmızı Bülten" çıkarılması talebinde bulundu.

GIYABINDA TUTUKLAMA KARARI ÇIKARILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkında soruşturma yapılan eski BDP Milletvekili Sevahir Bayındır'la ilgili kritik bir adım attı. Bayındır hakkında, "Silahlı terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında yakalanması için önce gözaltı kararı çıkarıldı. Ancak şüphelinin, yurtiçinde yapılan tüm aramalara rağmen bulunamaması üzerine "gıyabında tutuklama" kararı çıkarıldığı belirtildi.

"KIRMIZI BÜLTEN" TALEBİ BAKANLIĞA GÖNDERİLDİ

Yürütülen soruşturmayla yurt dışına kaçtığı anlaşılan Bayındır'ın tüm dünyada aranması ve yakalanıp iade edilmesi için "Kırmızı Bülten" için ikinci adım atıldı. Hazırlanan, "Kırmızı Bülten" talepnamesi kısa süre önce Adalet Bakanlığı'na gönderildi. Bayındır'a ilişkin hazırlanan yazıda, "Soruşturması devam eden şüphelinin yakalanarak ülkemize iade edilmesini talep ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.