Kılıçdaroğlu’ndan Başbakana flaş Zarrab teklifi

Kılıçdaroğlu’ndan Başbakana flaş Zarrab teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu. İşte haberin ayrıntıları;

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’a flaş Reza Zarrab teklifinde bulundu.

TBMM Genel Kurulunda, 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerinde Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada ABD'de Hakan Atilla'nın yargılandığı davada 'tanık' sıfatıyla ifade veren İranlı iş adamı Reza Zarrab için Başbakan Binali Yıldırım'a çağrı yaptı.

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de olan bir olay Amerika'da temizlenmemeli. Burada temizlenmeli. Binali Yıldırım Bey'e çağrı yapıyorum; gel kardeşim bu dosyayı yeniden açalım" diye konuştu.

ABD'deki Hakan Atilla'nın yargılandığı davada 'tanıklık' yapan Reza Zarrab ile ilgili mesajlar veren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye ile İran arasındaki ticari ilişkiye hiç itirazımız yok. Ayrıca Türkiye, İran'dan doğalgaz ve enerji ürünü almak zorundadır. Ambargo uygulandı mı, evet uygulandı. Ama siz satın aldığınız ürünün karşılığını gıda, ilaç vs ile yapabilirsiniz. Bu, Türkiye'nin lehindedir. Ama bir olay oldu. Rıza Sarraf denilen bir sahtekar geldi, 'Ben bu işin dümenini nasıl kırarım' dedi ve rüşvete başladı. Rıza Sarraf'a o gün en büyük eleştirileri ben yaptım. Hakkımda en çok dava açan kişilerden biri de Rıza Sarraf'tır. Bir sahtekardır. Rıza Sarraf denen şarlatan rüşvetçi, dönemin 3 bakanını ve bir kamu bankasının genel müdürünü para ile satın almıştı. Türkiye'de olan bir olay Amerika'da temizlenmemeli. Burada temizlenmeli. Binali Yıldırım Bey'e çağrı yapıyorum, gel kardeşim bu dosyayı yeniden açalım. Rıza Sarraf'ın dosyaları kapatıldı."

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.