Facebook çıldırdı!

Facebook çıldırdı!

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook'un geliri ilk çeyrekte yüzde 72 artarak 2,5 milyar dolara yükseldi, net karı da 642 milyon dolar oldu. Facebook Inc.'in kar ve satışı, şirketin mobil hizmetler için daha fazla reklamcıyı çekmesiyle beklentinin üzerinde geldi. Şirketin ilk çeyrekte net karı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 193 artarak 219 milyon dolardan, 642 milyon dolara yükseldi. Facebook'un geliri de aynı dönemde yüzde 72 artarak 2,5 milyar dolara yükseldi. Bilanço rakamlarının ardından Facebook'un hisseleri yüzde 4 değerlendi.


Facebook açıklamasına göre ilk çeyrekte mobil reklam gelirleri, toplam gelirlerin yüzde 59'unu oluştururken, geçen yıl bu oran yüzde 30 seviyesindeydi. Facebook'un kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg yaptığı açıklamada, şirketin güçlü olduğunu ve büyüdüğünü belirterek, 2014 yılına çok iyi başladıklarını, şirketin misyonunu gerçekleştirmek için çok iyi durumda olduklarını ifade etti.

140 MİLYAR DOLARA YAKLAŞABİLİR
 
Mobil hızlı mesajlaşma servisinde büyümek isteyen Facebook, bu yılın şubat ayında aylık yaklaşık 450 milyon kullanıcısı olan WhatsApp'ı 19 milyar dolara satın almak için şirketle anlaşmaya vardığını duyurmuştu. Dünya genelinde 1,2 milyar kullanıcıya sahip olan Facebook, WhatsApp'ı ayrı bir servis sağlayıcısı olarak kullanmaya devam edeceğini açıkladı. Dünya genelinde geçen yıl şirketler tarafından 120 milyar dolar dijital reklam harcamaları yapılırken, bu yıl bu rakamın140 milyar dolara yaklaşması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.