Fatih Altaylı anlattı 'Davutoğlu, eziklenmenin intikamı peşinde'

Fatih Altaylı anlattı 'Davutoğlu, eziklenmenin intikamı peşinde'

Fatih Altaylı yeni parti kuracağı konuşulan eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu için, "Şimdi ise eziklenmenin intikamı peşinde bir görüntü veriyor" dedi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, 'Geç kalmış bir cesaret hikâyesi' başlığında bir yazı kaleme aldı. Altaylı Ahmet Davutoğlu için parti kurma girişiminde intikam peşinde olduğunu söyledi. 

Altaylı, azledilmiş başbakan olarak tanımladığı Ahmet Davutoğlu'nun geçmişteki hatalardan ders almadığını belirterek şunları kaydetti;

"Azledilmiş Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeniden siyasete dönme, yeni bir parti kurma çabalarını izliyorum.  Gözlemim şu: Ahmet Bey, geçmişteki hatalarından zerre ders almış görünmüyor. 

Herkesçe malum yanlışları, onun için hâlâ yanlış gibi görünmekten çok uzak. 

En küçük bir özeleştiri yapmadığı gibi, hâlâ tepeden bakan o bakış açısını değiştirmiş değil."

"KENDİSİNDEN SİYASİ BİR LİDER ÇIKMAZ"

Altaylı bu saatten sonra kendisininden siyasi lider çıkmayacağını söylediği Ahmet Davutoğlu için dönemindeki başarıları kendi hesabına yazdığını belirterek şunları söyledi; "Ancak zaten bu saatten sonra kendisinden bir siyasi lider çıkmaz. Çünkü gidişi o kadar “Aşağılayıcı” biçimde olmuştu ve kendini o kadar küçük düşürmüştü ki, bu düşüşte hiç de onurlu bir yan ve bir mücadele adamı izi görülmedi. Hepimiz biliyoruz ki, Ahmet Davutoğlu, AK Parti’nin en yüksek oyu alarak çıktığı bir seçimde hem Başbakan hem de partinin genel başkanı idi. Haliyle seçim zaferini de kendi liderlik hanesine yazıyordu. 

Fakat bu başarıdan çok kısa bir süre sonra “Liderlik”  kendisinden “Çekilme” talep etti."

"KEM KÜM ETTİ BELKİ AMA İSTİFA YOLUNU SEÇTİ"

Altaylı Erdoğan'ın çekil çağrısı üzerine Davutoğlu'nun önünde iki yol yol olduğunu belirtirken şu şekilde devam etti; "Ya partinin tartışmasız liderini dinleyecek ve istifa edecek; ya da mücadele edecekti. Kem küm etti belki ama istifa yolunu seçti. 
Hesabına yazdığı başarı puanlarına rağmen bıraktı ve gitti. Kendisine yönelik oldukça aşağılayıcı tutuma ve utanç verici gönüllü azile boyun eğdi."

"YANINA SADECE BİR MİKTAR 'KİN' KOYMUŞ BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL"

Altaylı, Davutoğlu'nun görevini bıraktığında kin ile hareket ettiğini savunarak şunları söyledi; "Ve belli ki yanına sadece bir miktar “Kin” koymuş başka bir şey değil. 

Oysa Ahmet Davutoğlu’nun önünde bir üçüncü yol vardı. Doğru olan, demokratik olan, saygın olan yol oydu ama “Büyük hayallerin ve büyük hedeflerin adamı”, “Modern zamanların Enver Paşası” Davutoğlu o yolu göremedi. O yol şuydu: Partinin doğal  liderine elbette rest çekmeyecekti. Ama doğru ve onurlu bir metotla kendini gösterecekti. İstifası istendiğinde, “Tabii ki böyle bir hakkınız var.

Bu partiyi kuran ve iktidara taşıyan sizsiniz. Cumhurbaşkanı olarak beni azledebilirsiniz. Benim istifam ise çok da makul olmaz. Bunu demokratik yoldan yürütelim” diyecek hızla partinin kongresini toplayacak ve bu kongrede güvenoyu isteyecekti."

"EZİKLENMENİN İNTİKAMI PEŞİNDE BİR GÖRÜNTÜ VERİYOR"

Fatih Altaylı, görevinden alınan eski başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kongre isteyerek aday olması gerektiğini savunarak yazısını şu şekilde tamamladı;

“Patronun” karşısına çıkaracağı adayla yarışacaktı. Bunu yapsaydı kaybettiği zaman bile kazanmış olurdu. Şimdi ise eziklenmenin intikamı peşinde bir görüntü veriyor. 

Burada ne bir mağduriyet var ne de bir mağruriyet. Ama yine de cesaretinden ötürü kutlamak lazım. Göstermesi gereken zamanda göstermediği, geç kalmış bir cesaret."

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.