Fatih Altaylı'dan 10 büyükelçiye 'Kavala' tepkisi: 'Kesin sesinizi, işinize bakın'

Fatih Altaylı'dan 10 büyükelçiye 'Kavala' tepkisi: 'Kesin sesinizi, işinize bakın'

Fatih Altaylı, Osman Kavala'nın serbest bırakılması için ortak açıklama yapan büyükelçiliklere tepki gösterdi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, 4 yıldır tutuklu yargılanan iş insanı Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılması için ortak açıklama yapan ABD, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda büyükelçiliklerine tepki gösterdi.

“Sizlerden rica ediyorum, kendinize gelin, bizim işimize karışmayın” diyen Altaylı, “Demokrasi için, insan hakları için, düşünce özgürlüğü için uğrayanların ‘Batı ajanları’ olduğu yolunda oluşturulmak istenen algıya hizmet ediyorsunuz” dedi.

 

Fatih Altaylı ‘Büyükelçiler işine baksın’ başlıklı köşesinde şunları kaydetti:

 

“Türkiye’de aklı başında hemen herkes Osman Kavala’nın ve benzer suçlarla itham edilen pek çok kişinin yargılanmasından ama asıl olarak tutuklu yargılanmasından rahatsız. Bununla ilgili tepkilerimizi de çok şükür gösteriyoruz. Etkisi fazla olmuyor ama sonuçta bir mücadele ve Türkiye’de demokrasiden yana olanlar ile olmayanlar arasındaki bu mücadele sürüyor ve sürecek.

Sizin bu açıklamalarınızın, sizin bu hadsiz müdahale girişimlerinizin bu mücadeleye tek kör kuruşluk katkısı olmuyor. Tam aksine bu mücadeleye zarar veriyorsunuz. Demokrasi için, insan hakları için, düşünce özgürlüğü için uğrayanların “Batı ajanları” olduğu yolunda oluşturulmak istenen algıya hizmet ediyorsunuz.  Bu eylemlerinizin tek faydası özgürlük karşıtlarına oluyor. Onları güçlendiriyor, onların işine geliyor, onlara söylem gücü veriyor. Siz Osman Kavala’nın hapisten çıkmasını değil, hapiste daha uzun kalmasını sağlıyorsunuz.

Peki siz bunu öngörmeyecek kadar şuursuz musunuz! Hiç zannetmiyorum. Yaptığınız eylemin etkisinin ne olacağını benden, bizden daha iyi biliyorsunuz. Anlamıyor muyuz zannediyorsunuz? Siz Türkiye’de bu “kafanın” daha uzun süre iktidar olmasını istiyorsunuz. Çünkü böylesi sizin daha çok işinize geliyor. Böyle bir Türkiye’yi daha kolay dışlıyor, daha kolay köşeye sıkıştırabiliyorsunuz. O yüzden biraz susun. Daha doğrusu kesin sesinizi. Biz eninde sonunda kendi göbeğimizi keseriz. Siz işinize bakın.”

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.