Fatih Altaylı'dan CHP'ye yerel seçim eleştirisi! 'Bu kafayla Erdoğan'ı aday gösterse İstanbul'u alamaz'

Fatih Altaylı'dan CHP'ye yerel seçim eleştirisi! 'Bu kafayla Erdoğan'ı aday gösterse İstanbul'u alamaz'

Gazeteci Fatih Altaylı, 2024 yılında gerçekleşecek yerel seçimlerle ilgili olarak, "CHP bu kafayla değil İmamoğlu'nu, Erdoğan'ı aday gösterse İstanbul'u alamaz" dedi.

Gazeteci Fatih Altaylı, "değişim" tartışmaları yaşanan CHP'nin mevcut yapısının seçmendeki karşılığını değerlendirirken, sağ kökenli siyasetçilerin CHP'deki konumunu eleştirdi.

Kendi internet sitesinde kaleme aldığı 'Sağ siyasetçi hanının müdürü Kemal Bey' yazısında "Bu hali ile CHP hiç kimsenin ama hiç kimsenin umurunda değil" yorumunu yapan Altaylı, böyle devam edilmesi halinde yerel seçimlerin kaybedileceğini savundu.

Altaylı, "Muhalif seçmene, CHP’yi AK Parti mantalitesini devirebilecek başaktör olarak gören seçmene artık 'Bana ne, ne … yerlerse yesinler' haleti ruhiyesi hakim olmuş. Asıl tehlike budur. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Bunlara öyle bir tokat vuralım ki, bir daha kendilerine gelemesinler' söylemi ne yazık ki gerçekleşmeye başlamış. Ama o tokadı vuran ne AK Parti ne de Recep Tayyip Erdoğan. O tokadı kendi kendine vuran CHP’nin yönetimi. Bu kafa ile yerel seçimden başarı beklemek aptallığın daniskasıdır. Bu CHP yerel seçimde İstanbul’da değil Ekrem İmamoğlu’nu, Recep Tayyip Erdoğan’ı aday gösterse seçtiremez. Kaybetmeyi başarı zannedenle kimse yol yürümez. Abdüllatif Şener bile…" ifadesini kullandı. 

 

'SAĞ SİYASETÇİLERİN OTELİ

 

Altaylı, CHP'den istifa ettiğini açıklayan eski milletvekili Abdullatif Şener'in partideyken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermediğini söylemesini ve Bülent Kuşoğlu’nun “Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan olarak kalmalıdır” açıklamasını da değerlendirdi.

 

CHP'ye, "evsiz barksız kalmış 'Sağ Siyasetçiler Oteli'" benzetmesini yapan Altaylı, şu ifadeleri kullandı:

 

"AK Parti ve lideri sağda parti yaşatmıyor. Hal bu olunca da, Erdoğanist olmayan, olamayan sağcılar da kendilerine konaklayacak 'Sağlam bir yer' bulamayıp CHP’ye yerleşiyorlar.  CHP bir anlamda evsiz barksız kalmış 'Sağ Siyasetçilerin Oteli' haline geliyor. 

Onlar da kendilerine iyi bakan, önlerine fatura koymayan, daimi müşterileri bile atıp onlara oda veren otel müdürünün değişmesini istemiyorlar.  CHP’nin sağ siyasetçinin konaklama yeri olarak kalmasını, sağın yol geçen hanı olma özelliğini yitirmemesini istiyorlar. Çünkü CHP’nin, deprem bölgesi olan siyasette, sağlam zemine kurulu tek yapı olduğunu biliyorlar." 


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.