Fatih Altaylı'dan faiz yorumu! 'Biz bu b.ku niye yedik'

Fatih Altaylı'dan faiz yorumu! 'Biz bu b.ku niye yedik'

Gazeteci Fatih Altaylı, Merkez Bankası'nın 27 ay sonra politika faizini yükseltme kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Fatih Altaylı, Merkez Bankası'nın 27 ay sonra politika faizini yükseltme kararına ilişkin, "Faizi indiren iktidar bunu 'Nass'a yani Kur’an’ın emrine bağlamıştı. Şimdi artış tekrar başladı. 'Nass'a geçmiş olsun. Şimdi herkes 'Ne oldu, Kur’an’dan da mı vazgeçtiniz?' diye soruyor. Benim sorum ise bambaşka. Ben maraba ile ağa arasındaki çekişmenin sonundaki soruyu soracağım bir kez daha. 'Madem başa dönecektik, biz bu b.ku niye yedik?' ve hemen ekinde 'Azar azar yiyince başka şey mi yemiş oluyoruz?" diye sordu. 

 

Altaylı, kendi internet sitesinde kaleme aldığı "Marabadan ağaya bir soru: Azar azar yiyince başka şey mi oluyor!" başlıklı yazısında 6,5 puan faiz artırımını şöyle değerlendirdi:

 

"Piyasa en az yüzde 25 faizi satın aldığı için de, faiz artışı beklentiyi karşılamadı ve dolar dünden bugüne yüzde 8 arttı, TL ciddi değer kaybetti. Mehmet Şimşek’in piyasayı 'sözlü teskin' çabası da işe yaramadı ve kamunun dolar satışlarına rağmen yükseliş sürdü.

Parası olup dün 1 milyon dolar alan, bir günde 2 milyon TL para kazandı. Bu para nereden çıkacak diye merak ediyorsanız etmeyin, sizden benden çıkacak. Ama belli ki, bu faiz artışları sürecek. Önümüzdeki ay bir yüzde 6 daha artırırlar.

Ancak Türkiye’yi öyle bir cehalet yönetiyor ki, bir seferde yapsa işe yarayacak olan reçete parça parça yapınca Türkiye’nin soyulmasından başka hiçbir işe yaramıyor. Ya da belki de böyle olsun istiyorlar, onu da bilmemiz mümkün değil.

Haluk Bayraktar dün güzel bir benzetme yapmış, 'Enflasyon kanser, faiz kemoterapidir' demişti. Hakikaten iyi benzetme.

Ama kemoterapide doz önemlidir. Dozu iyi ayarlayamazsanız, hasta kesinlikle ölür. Ekonomi yönetimi dün dozu ayarlayamadı. Temmuz ayında da ayarlayamazsa, geçmiş olsun. Hatta başımız sağ olsun."


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.