Fatih Portakal'a şok! ‘YALAN’ cezası

Fatih Portakal'a şok! ‘YALAN’ cezası

Sıcak Gelişme… Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal’ın yalan haberine büyük bir ceza kesildi. İşte haberin ayrıntıları ve o ceza;

RTÜK, FOX TV’nin Mersin Şehir Hastanesi ile ilgili yalan haberine idari para cezası verdi.

Fatih Portakal’ın sunuculuğunu yaptığı FOX TV Ana Haber Bülteni’ne yalan haberden dolayı para cezası kesildi.

RTÜK, dün gerçekleştirilen toplantısında Fatih Portakal’ın sunuculuğunu yaptığı FOX Ana Haber Bülteni'nde Mersin Şehir Hastanesi ile ilgili provokatif haberin "doğruluğundan emin olunmaksızın yayınlanamaz" hükmüne aykırılık teşkil etmesi sebebiyle kanala idari para cezası verdi.

DİĞER KANALLARA DA CEZA VERİLDİ

Tele 1 isimli kanal tarafından yayınlanan "18 Dakika" programında, "Türkiye'nin IŞİD ve El Nusra gibi örgütleri desteklediği" yönündeki yorumların Türkiye'nin saygınlığını zedeleyici nitelikte olduğu değerlendirilerek kanala idari para cezası müeyyidesi uygulandı.

Ayrıca Halk TV'ye RTÜK tarafından gönderilen ikame programları bildirilen tarih ve saatin dışında yayınlamış ve yükümlülüğünü yerine getirmemiş olması nedeniyle idari para cezası kesildi.

UZUN REKLAM LİSANS İPTALİNİ GETİRDİ

RTÜK, Doğu TV'ye bir saatlik yayın içinde 22 dakika 53 saniye reklam yayınlayarak saatlik reklam süresi olan 12 dakikalık sürenin aşılması nedeniyle en ağır yaptırımı uyguladı. Daha önce kuruluşa verilen müeyyideleri de dikkate alan Üst Kurul, kanalın yayın lisansını iptal etti.

Meltem TV ise "Sağlık ve Yaşam" isimli programda KOAH ve prostat rahatsızlığı ile ilgili sağlık beyanında bulunulduğunun tespit edilmesi sebebiyle 10 gün geçici yayın durdurma yaptırımına uğradı.

Sağlık beyanında bulunarak çeşitli ürünlerin tanıtımını yapan 1 An TV ve Halk Euro isimli kanal da aylık brüt gelirinin yüzde 5'i oranında idari para cezası ve 5 kez program durdurma müeyyidesi aldı.

Üst Kurul'dan Park TV, Mega Müzik, Gala TV Plus Müzik ve Ful TV isimli kanallara da 6112 sayılı kanundaki çeşitli hükümlerine aykırı yayınları nedeniyle idari para cezası müeyyidesi uygulanması kararı çıktı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum