Fehmi Koru: Erdoğan'ın sürpriz Bahçeli ziyaretinin amacı ne olabilir?

Fehmi Koru: Erdoğan'ın sürpriz Bahçeli ziyaretinin amacı ne olabilir?

Gazeteci Fehmi Koru kişisel sitesinde, Demirtaş ve Kavala'nın serbest bırakılabileceğini yazdı.

Fehmi Koru'nun yazısının ilgili bölümü şöyle:

...Dün, Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis’te temsil edilen partilerden MHP’nin lideri Devlet Bahçeli’yi evinde ziyaret etti. Birkaç ay önce de kendisine yine bir ev ziyaretinde bulunmuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, ancak yanılmıyorsam, o, ev sahibinin rahatsızlığıyla ilgili bir 'Geçmiş olsun' ziyaretiydi.

Acaba şimdiki ziyaretin amacı ne olabilir?

Sorumun sebebi meydanda: MHP sıradan bir parti değil. Verdiği destekle iki yıl önce ülkenin yönetim sisteminin değişmesini sağlamış, değişen sistemin dayattığı ‘yüzde 50+1’ oy şartı yüzünden AK Parti’de beliren oy eksikliğini tamamlamış, bu yolla da iktidar cephesinin vazgeçilmez unsuru haline gelmiş bir parti.

İktidara ancak MHP ile birlikte erişebiliyor AK Parti.

MHP iktidar ortağı.

AK Parti’nin en yetkili ağzının ilan ettiği ‘insan hakları’ alanındaki eksikliklere farklı bakan bir parti MHP. Onları eksiklik değil vazgeçilmez doğru tercihler olarak gören bir anlayışa sahip. İktidar MHP’nin onayı olmadan herhangi bir konuda adım atamaz durumda.

Duyurulan ‘eylem planı’nın, içerdiği olumlu unsurlara rağmen, kamuoyundan beklenen olumlu tepkiyi görmemesinin sebebi de, bu gerçeğin insanlar tarafından biliniyor olması.

Ve, bir açmaz

Herhalde açmazın farkındasınızdır…

Planı eyleme dönüştüremezse ekonomide yaşanan sıkıntıların ortadan kalkmasını ve halkın kendisine verdiği desteğin devamını sağlayamama ihtimali var AK Parti’nin iyi niyet metnini eyleme dönüştürmeye kalkarsa bu defa da iktidar ortağı Devlet Bahçeli’nin desteğini kaybedebilir.

İlan ettiği metinde ısrarcı olması, Devlet Bahçeli’nin mutlaka gerçekleşmesini istediği HDP’nin kapatılması projesinden vazgeçilmesi, cezaevlerinde bulunan ve MHP liderinin hiç de hoş olmayan vasıflar atfettiği Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş gibi kişilerin serbest bırakılması sonucunu getirecek…

Vazgeçmesi, söylemini eyleme dönüştürmemesi ise, ‘yüzde 50+1’ şartı yüzünden, MHP desteğine rağmen, yapılacak ilk seçimde iktidarı kaybetmesini getirebilir…

Hangisi?

Görüşme bir ‘üçüncü yol’ arayışıyla ilgili olabilir.

Üçüncü yollar tekin değildir.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.