Fehmi Koru: Milyonlar aşılandı ama hâlâ evde tutuluyoruz! Çin aşısı etkisiz de ondan mı?

Fehmi Koru: Milyonlar aşılandı ama hâlâ evde tutuluyoruz! Çin aşısı etkisiz de ondan mı?

Gazeteci Fehmi Koru kişisel sitesinde, 'Milyonlar aşılandı, ama hala evde tutuluyoruz! Çin aşısı etkisiz de ondan mı?' diye sordu.

"Kusura bakılmasın, ama “'128 milyar dolar nerede?' sorusundan bana gına geldi. En az kayıp dolarlarla ilgili soru kadar önemli başka konular var." diye yazan Fehmi Koru  aşıyla ilgili şunları söyledi:

Tartışma konusunun ekonomiye ve 128 milyar dolara sıkışması beni bu arada daha önemli bir konu gözden kaçtığı için de rahatsız ediyor.

Korona her gün daha fazla can alıyor, vaka sayıları yükseliyor ve bu alanda yapılan mücadeleden sonuç alınamıyor. Tedbirler işe yaramaz oldu.

Mücadelede aşı aşamasına gelene kadar ülkemiz övünülecek bir durumdaydı. Ne olduysa oldu, aşılama sürecinde diğer ülkelerle aramız açıldı.

İsrail geçen hafta yeni normale döndü, İngiltere bu hafta dönüyor. Ve bazı başka tedbirler sürdürülse de açık alanlarda maske takma zorunluluğu kaldırılıyor. Aşılananlar için sosyalleşmenin önü açıldı, açılıyor.

ABD de, bu ay sonunda olmazsa gelecek ay, ülkenin büyük bölümünün aşılanması tamamlanınca, muhtemelen normale dönen ülkeler arasına katılabilecek.

Bizde ise, aşılanalı bir ayı geçti, ama hâlâ günün büyük bölümünü, hafta sonlarını evde geçirmemiz isteniyor.

Neden?

“Sonradan tashih edildi, düzeltildi” denildiği halde, Çin’in Korona ile mücadelesini yürüten yetkilisinin itirafı doğruydu ve bizlere uygulanan aşı aslında etkisiz de ondan mı? Boşuna mı aşı olduk?

Yok, aşı koruyucu etkiye sahip ise, neden aşılananlar da aşısız muamelesine tabi tutuluyor?

Öyle ya, yaşı sebebiyle sırası gelmişlerden her dört kişiden birinin aşı olmamayı tercih ettiği duyurulduğuna göre, onları aşılanmaya teşvik için, aşılananlara farklı muamele yapılması, bazı kısıtlamaların aşılananlar için söz konusu olmaması gerekir.

Etkiliyse aşı, aşılananlara ayrı muamele, mücadelenin başarısı için gereklidir.

Ya bizlere uygulanan Çin aşısı etkisizse ve ondan dolayı böyle bir ayrım yapılmıyorsa?

Bence bu, 128 milyar dolardan daha önemli bir konu. Sonuçta bilmediğimiz bir sebepten insanlar hastalanıyor… İnsanlar ölüyor…

Kimse sormuyor, ben sorayım: Çin aşısı etkili mi, etkisiz mi?

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.