FETÖ'cü Uslu'dan İmamoğlu açıklaması 'Cemaat için bulunmaz bir fırsat'

FETÖ'cü Uslu'dan İmamoğlu açıklaması 'Cemaat için bulunmaz bir fırsat'

FETÖ'cü Emre Uslu, CHP'li Ekrem İmamoğlu için dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Uslu CHP'li İmamoğlu'nun oy çokluğunu sağlandığı ittifakın Gülen cemaatı için bulunmaz bir fırsat olduğunu söyledi.

FETÖ'nün sözcülerinden Emre Uslu üyesi olduğu patreaon adlı sitede CHP'li Ekrem İmamoğlu için dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Uslu, 'İmamoğlu'nun kazanması cemaati nasıl etkiler?' başlıklı yazısında CHP-İYİ Parti, HDP, FETÖ ve PKK işbirliğine dikkat çekti. 

"İMAMOĞLU VE YAVAŞ'IN SEÇİLMESİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICIDIR"

FETÖ sözcülerinden firari Emre Uslu, HDP ve İYİ Parti destekli CHP'li Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için, "Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'u Mansur Yavaş'ın Ankara'yı kazanıp bu illerde yönetimi değiştirmeleri Türkiye'de yeni bir dönemin başlangıcının işaretidir. Özellikle İstanbul'da İmamoğlu'nun kanaması şimdiden erken seçim tartışmalarını başlatmış, Erdoğan'ın karşısına bir Cumhurbaşkanı adayının çıktığı yorumlarına neden olmuştur" ifadesini kullandı. 

"İMAMOĞLU CHP'Yİ AGRASİF LAİKÇİ DİLDEN UZAKLAŞTIRACAK"

Seçimlere günler kala HDP ve İYİ Parti'nin de tam desteklediği ve PKK'dan bile çağrı yaptığı CHP adaylarına destekleyici açıklamalarda bulunan FETÖ sözcüsü Emre Uslu'ya göre, İstanbul ve Ankara'yı muhalefetin almasının en önemli sebebi ise 'Erdoğan seçimle gitmez' algısının yıkılması oldu.  Ben dahil bir çok yerli ve yabancı siyasi gözlemci uzun süredir bu görüşteydi.

FETÖ'cü firari Uslu bunu da şöyle ispatlamaya çalıştı; "Ancak özellikle İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nun seçimlerden sonra verdiği mücadele, Türkiye'nin artık diktatörlüğe gidemeyeceğini göstermesi bakımından oldukça önemli bir kazanımdır. İşte bu inanç muhalefeti hem psikolojik olarak hem de ekonomik olarak canlandıracaktır.

Ayrıca Ekrem İmamoğlu'nun seçilirken kullandığı dil ve seçildikten sonra kullanmaya devam ettiği kapsayıcı dil CHP'yi de klasik agresif laikçi dilden uzaklaştıracak daha kapsayıcı bir pati haline dönüştürecektir."

FETÖ VE PKK SEÇMENİNİN CHP'YE OY VERDİĞİ İMASI

FETÖ Terör örgütü militanı Uslu, 31 Mart seçimlerinde CHP-İYİ Parti, HDP, PKK ve FETÖ işbirliğine dikkat çekerek ilk defa CHP'ye oy verenlerde dikkat çekti. Tanıdığı bir FETÖ'cünün bile CHP'ye oy verdiğini aktaran Uslu şunları kaydetti; "Bu noktada belirtmek gerekir ki, yıllardır CHP'ye asla oy vermeyen kitleler ilk defa CHP'ye oy verdiler. Bir tanıdığım CHP'ye oy verdikten sonra "hayatımda ilk defa CHP'ye oy verdim sandıktan çıktıktan sonra kendimi tuhaf hissettim" dedi. Bu "tuhaf hissetme durumu" artık muhafazakar kitleler için kırılma anını ifade ediyor."

"CHP'NIN KATI LAİKÇİ AZGIN ULUSALCI DİLİNİ YOK SAYAMAYIZ"

FETÖ Terör örgütü destekçisi Uslu CHP içinde ki Atatürkçü ve ulusalcılara da dikat çekerek şu şekilde akıl yürüttü; "Hemen şunu da belirteyim: CHP tabanındaki katı laikçi Ulusalcı azgın azınlığın dışlayıcı dilini de yok sayamayız. CHP bu belediyelerde o kesimleri daha görünür kılarsa ibre yeniden Erdoğan'ın lehine dönebilir. Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu uzun süren direniş sonrasında Yeni CHP'yi sağla buluşturmayı başardı. Ancak bu buluşmanın pamuk ipliği ile bağlı olduğunu da belirtmek gerekiyor."

"CEMAAT İÇİN BULUNMAZ BİR FIRSAT"

Türkiye Başkanlık sistemine geçtikten sonra genel seçimlerde ister istemez yeni ittifaklar yapmak zorunda olduğunu savunan FETÖ'cü Uslu, CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da oylarının çoğunluğunu sağlamasının nedenini ittifaklara bağlarken, Cumhur İttifakı'nı da hedef alarak şu tespitlerde bulundu;

"Dolayısıyla bu aşamadan sonra kendisini MHP çizgisine yaklaştıran AKP ultra milliyetçi ulusalcı Perinçekçi kesimlerle ittifak yaparken CHP ise Kürtler, İYİ parti ve diğer demokratik kesimlerle ittifaklar yapmak zorunda kalacak. İşte bu yeni sosyolojik zemin Cemaat için bulunmaz bir fırsat sunuyor. 

AKŞENER'E 'SENİ CUMHURBAŞKANI OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ' DEMİŞTİ

MHP'yi bölme girişimlerinde Meral Akşener' 'Seni Cumurbaşkanı olarak görmek istiyoruz' açıklamalarına teşekkür etmişti. Ancak Akşener''le MHP'yi ele geçiremeyen FETÖ 'Biz cemaat değil iyilik harekatıyız' daki İYİ kelimesi adı altında parti kurulduğu iddiaları devam ediyor. Uslu'nun yaptığı açıklamalarda olayı doğrular mahiyette. 

FETÖ'cü Uslu daha önce da seslendirdiği, 'Ben Cemaat parti kursun derken işte tam anlamıyla bunu kastediyorum' dediği yazısına şu şekilde devam etti;

"Ancak Cemaatte ağır basan mühendis kafası "Kürtlerin HDP'si var bak adamlar hapiste" diye cevap veriyor. Ancak aynı HDP'nin Selahattin Demirtaş'ın bir twitiyle İstanbul sonucunu değiştirdiğini seçimin King Maker'i olduğunu bir türlü anlamak istemiyorlar."

"EKREM İMAMOĞLU, SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A SELAM ÇAKTIYSA..."

Firari FETÖC'cü Uslu CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun PKK'nın siyasi uzantısı HDP ile işbirliğine de dikkat çekerek şunları kaydetti; "Seçimden sonra Ekrem İmamoğlu Selahattin Demirtaş'a selam çaktıysa Kürtlerin ve HDP'nin kendini siyaseten iyi noktada konumlandırmasından dolayı. Oysa aynı CHP Cemaat için FETÖ deyip duruyor. Bunun bir nedeni CHP'nin içindeki Cemaat nefreti olabilir ama asıl nedeni Cemaatin kendini siyaseten konumlandırdığı noktadır.

Bir ülkede bulunduğunuz konumda size vuran kazanıyorsa herkes size vurmaya devam eder. Ama sizin yanınızda duran kazanmaya başlayacaksa o zaman da herkes sizin yanınızda durmaya çalışır. İnsanlar FETÖ'yü de terörü de unutur. Cemaat neden illa da dayak yiyecek yerde konumlandırıyor kendini anlamak mümkün değil... "

"İMAMOĞLU'NUN BAŞKANLIĞINDA CEMAAT AYAKTA KALMASI GEREKİR"

Ekrem İmamoğlu'nun kazanması aynı zamanda yeni bir siyasal iklimin doğmasına neden olacağını savunan FETÖ sözcüsü Uslu, "Her on yılda bir siyasal iklim değişir dönüşür. Siyasal iklime uyum sağlayanlar ayakta kalır, uyum sağlayamayanlar yok olur. İmamoğlu'nu başkanlığında oluşacak yeni siyasal iklimin çerçevesini iyi tanımlayıp, Cemaatin kendini bu iklimde ayakta kalmaya odaklaması gerekiyor" dedi. 

SİYASETCAFE.COM
 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.