Sandık usülsüzlüğünde pes dedirtecek hile! Belgeler buhar oldu

Sandık usülsüzlüğünde pes dedirtecek hile! Belgeler buhar oldu

31 Mart seçimlerinin ardından YSK’nın İstanbul kararı beklenirken, sandık usülsüzlüklerine ilişkin yeni belgeler ortaya çıktı.

31 Mart yerel seçimleri sonrası AK Parti'nin itirazlarıyla İstanbul'da sandıkların sadece yüzde 10'u sayılmış ve Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki fark 29 binlerden 13 bine inmişti. Başta Büyükçekmece ve Maltepe olmak üzere bazı ilçelerde sandık başkanlarından görevlilerine, taşıma seçmenden hayali adres kayıtlarına kadar pek çok hile ve usûlsüzlük ortaya çıkmıştı.

Büyükçekmece'de boş arazilere, inşaatlara, metruk binalara, hayvan barınaklarına seçmen yerleştirildiği belirlenmiş, üstelik bu kayıtların sahte imzalarla yapıldığı anlaşılmıştı.

Tüm bu skandalların gölgesinde YSK’nın İstanbul kararı beklenirken, sandık usülsüzlüklerine ilişkin yeni belgeler ortaya çıktı.

AK Parti'nin YSK'ya sunduğu deliller arasında bulunan belgeye göre Avcılar'daki 2371 No'lu sandıkta da 'pes' dedirtecek bir hileye imza atıldı.

Usûlsüzlük geçersiz oyların yeniden sayımı sırasında ortaya çıktı. Oy torbasında bulunması gereken sandık sonuç tutanakları, sandık başında yapılan sayım döküm cetvelleri ve sandık seçmen listesinin bulunmadığı tespit edildi.

avcilar-siyasetcafe.jpg

TORBAYI BOŞALTMIŞLAR

Yapılan usûlsüzlük Avcılar 2. İlçe Seçim Kurulu tutanağında açık bir şekilde belirtildi. Usûlsüzlük bununla da sınırlı kalmadı. Sandık sonuç tutanağında 10 adet geçersiz oy pusulası yazılı olmasına rağmen sayım sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ait geçersiz oy pusulasının torbada bulunmadığı, çıkan geçersiz oy sayısının sandık sonuç tutanağı ile uyumlu olmadığı tespit edildi. Sayım sonucunda sandıkta CHP'nin 199, AK Parti'nin ise 87 oy alması dikkat çekti.

İKİ İLÇEDE DAHA AYNI HİLE

Gaziosmanpaşa'daki 1279 no'lu sandıkta da benzer bir usûlsüzlük tespit edildi. Açılan mühürlü torba içerisinde sandık sonuç tutanakları, sandık başında yapılan sayım ve döküm cetvelleri ve seçmen listesi bulunamadı. Yine Başakşehir 1. İlçe Seçim Kurulunca yeniden sayımı yapılan 1022 ve 1338 sayılı sandıklarda da aynı eksikliklerin olduğu gözden kaçmamıştı.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.