FETÖ’den sonra Afrika'ya İsmailağa Cemaati çıkartma yaptı

FETÖ’den sonra Afrika'ya İsmailağa Cemaati çıkartma yaptı

Başında Mahmut Efendi diye bilinen Mahmut Ustaosmanoğlu’nun bulunduğu İsmailağa cemaati FETÖ’den boşalan Afrika ülkelerindeki açığı kapatmak için çıkartma yaptı.

İsmailağa cemaati “istişare ve açılışlar” yapmak üzere heyet halinde Afrika ülkelerinde faaliyetler yapmaya başladı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün Afrika başta olmak üzere Müslüman ülkelerde örgütlendiği ve buralara imamlar tayin ederek oradaki Müslümanları örgüte kanalize ettiği biliniyor.

 

ismail-ic.JPG

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra dünyanın her yerinde güç kaybeden FETÖ, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsi ilişkileri ve baskıları sonucunda mevzilerini kaybetti. Erdoğan’ın girişimi sonucu birçok ülkede FETÖ okulları kapatıldı.

Afrika ülkelerinde güç kaybeden FETÖ’den sonra buraya başka cemaatler ilgi göstermeye başladı.İsmailağa cemaati resmi internet sitesinde bu faaliyetini duyurarak Afrika’da hizmetlerde bulunduğunu açıkladı.

İnternet sitesinde yer alan bilgilere göre, İsmailağa cemaati bir heyet ile Afrika ülkelerinde “misyonerlik ve ehli sünnet dışı akımların propagandasına karşı hizmetlerde bulunuyor”

 

 

ismail-ic-2.JPG

 

Yani, İsmailağa cemaatinin geldiği ekol olan Nakşilik-Halidilik tarikatının öğretilerini Afrika’da hizmet adı altında yaymaya başlamış.

İsmailağa cemaatinin internet sitesinde yer alan haber şöyle.

 

Hocalarımız İstişare ve Açılışlar İçin Burkina Faso’da

 

 

Hizmetlerle ilgili değerlendirme ve istişareler için Afrika’da bulunan hocalar heyetimiz, Gine’deki ziyaretlerini ve hizmetlere dair istişarelerini tamamladıktan sonra, ilmî ve hayrî hizmetlerin yanı sıra emr-i bi’l-ma‘rûf faaliyetlerinin de sürdüğü bir başka Afrika ülkesi olan Burkina Faso’ya geçtiler. Burada iki ayrı karyede Mahmud Efendi Hazretlerimiz adına inşa edilen medreselerin açılış merasimine katıldılar.

Ülkedeki merkez medresemizde hoca ve talebelerle bir araya gelen hocalarımız; hasbihâllerinin ardından, bölgede vazifeli hocaefendilerle, hizmetlere dair değerlendirme ve istişarelerde bulundular.

ismail-ic-3.JPG

Afrika, misyonerlik faaliyetlerinin ve ehl-i sünnet dışı akımların yoğun propagandasıyla karşı karşıya bulunduğundan, bölgedeki hizmetler hayatî önem taşıyor.

 

 

Siyasetcafe.com

 

ic-001.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum