FETÖ’den tutuklu eski MİT’çi Enver Altaylı’nın yeğeni Kavuncu İYİ Parti’de

FETÖ’den tutuklu eski MİT’çi Enver Altaylı’nın yeğeni Kavuncu İYİ Parti’de

Ankara’da 1. Olağanüstü Kongresini yapan İYİ Parti’ye flaş bir katılım gerçekleşti. FETÖ’den tutuklanan Enver Altaylı’nın yeğeni M. Satuk Buğra Kavuncu Genel İdare Kurulu Üyesi oldu.

Meral Akşener liderliğinde kurulan İYİ Parti, seçime katılmak ve tüzüğünü ona göre düzenlemek için ikinci kez Genel Kongre’ye gitti.

Gerçekleşen 1. Olağanüstü Genel Kongresinde tek aday olan Meral Akşener yeniden İYİ Parti Genel Başkanı seçilirken, daha önce kamuoyunda eleştirileriyle gündem teşkil eden Şefik Çirkin, partiden bile istifa eden Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Erdem, yine Genel Başkan Yardımcısı olan ve istifa eden Şule Ünlü Doğan ile Cevher Cevheri ile bazı isimler listeye konulmadı.

KAMU SEN’DEN İYİ PARTİ’YE

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye muhalefeti ile bilinen MHP’nin yan kuruluşu sayılan Kamu Sen’in istifa eden Başkanı İsmail Koncuk ile Fahrettin Yokuş da İYİ Parti’nin Genel Kongresi’nde GİK’e girdi. Bahçeli’nin büyük tepkisini çeken İsmail Koncuk’un İYİ Parti’nin Başkanlık Divanında yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

FETÖ’DEN TUTUKLU ENVER ALTAYLI’NIN YEĞENİ KAVUNCU DA GİK’E GİRDİ

Birinci Olağanüstü Kongresi’nin ardından İYİ Parti içerisinde en çok konuşulan konulardan birisi de eski MİT’çi ve CIA Bağlantısı olduğu söylenen ve FETÖ’den gözaltına alınarak tutuklanan Enver Altaylı’nın yeğeni M. Satuk Buğra Kavuncu’nun İYİ Parti GİK’e girmesi oldu. İYİ Parti kulislerinden gelen haberlere göre Enver Altaylı’nın yeğeni ve Türk Ocakları Vakfı Başkanı Orhan Kavuncu’nun oğlu olan M. Satuk Buğra’nın da İYİ Parti Başkanlık Divanı’nda görev alacağı ifade ediliyor.

ANAP VE BBP’DEN MİLLETVEKİLİ OLMUŞTU

Türk Ocakları’nın bilinen ismi ve şimdi de Vakıf Başkanlığı yapan Prof. Dr. Orhan Kavuncu, ANAP’ın listesinden BBP kontenjanıyla Milletvekili olmuştu. Kavuncu daha sonra BBP Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürütmüştü.

Eski MİT’çi, meşhur CIA Ajanı Ruzi Nazar’ın can dostu Enver Altaylı’nın FETÖ’den gözaltına alınmasının ardından Kavuncu kayınbiraderi Altaylı’yı savunmuş ve yayınladığı mektup ile onun suçsuz ve masum olduğunu iddia etmişti.

BUĞRA KAVUNCU İSMİ PANAMA BELGELERİNDE
Panama belgeleri bazı zenginlerin offshore hesaplarını kullanarak vergi sorumluluklarından kaçındığını göstermişti. Belgeler Panama merkezli avukatlık şirketi Mossack Fonseca'dan kimliği belirsiz bir kaynak tarafından sızdırılmıştı. Şirket herhangi bir yasadışı faaliyette bulunmadığını savunuyor.
Şirket veritabanının kamuya açılmasını önlemek için mahkeme kararı aldırmıştı. Ancak belgeleri elinde bulunduran Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyomu (ICIJ) kararı göz ardı etti.
TÜRKİYE’DEN ŞOK İSİMLER
Daha önce ortaya çıkan belgeler yüzlerce siyasetçi, yetkili, eski ve görevdeki ulusal liderler, ünlüler ve spor yıldızlarının gizli servetlerini ortaya çıkartmıştı. Panama Belgeleri'nin ikinci bölümünde arama yapıldığında da Türkiye'den de önemli isimlere rastlanıyor.

Öne çıkan isim ve kuruluşlar şöyle:
Enver Altaylı’nın yeğeni ve Türk Ocakları Vakfı Başkanı Orhan Kavuncu’nun oğlu olan İYİ Parti GİK üyesi M. Satuk Buğra Kavuncu’nun adı dünyayı ve Türkiye’yi sarsan Panama Belgelerinde de geçiyor. Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı; Sabancı Holding’in eski yönetim kurulu başkanvekili ve Densa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sabancı, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Emre Zorlu ve Olgun Zorlu; Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Altınbaş ve İmam Altınbaş; Nurol Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Çarmıklı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Erol Çarmıklı ve M. Oğuz Çarmıklı; Galatasaray Spor Kulübü eski başkanı ve Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat; Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat, Gürmen Group Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür; Beşiktaş’ın eski başkanı ve Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı ve Anadolu Grubu CEO’su Tuncay Özilhan, Mehmet Satuk Buğra Kavuncu ile birlikte listede öne çıkan isimlerden.

Hakan Sönmez          siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum