FETÖ’nün Belediyeler İmamı Erkan Karaarslan gözaltına alındı: Burhanettin Kocamaz kaçtı mı?

FETÖ’nün Belediyeler İmamı Erkan Karaarslan gözaltına alındı: Burhanettin Kocamaz kaçtı mı?

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri öncesinde Türkiye’nin gündemini sallayacak haber Ankara kulislerine düştü. FETÖ’nün firari imamı Erkan Kararslan’ın Ankara’da gözaltına alındığı iddia edildi.

15 Temmuz FETÖ’cü hain darbe girişiminin ardından FETÖ’nün firari imamı Erkan Karaarslan gözaltına alınarak tutuklanmış sonrasında itirafçı olduğu için adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış ve ortadan kaybolmuştu.

 

31 Mart Yerel Seçimleri öncesinde Ankara kulislerine bomba bir bilgi düştü. İddiaya göre FETÖ’nün Belediyeler İmamı olarak bilinen Erkan Karaarslan’ın Ankara’nın Mebusevler Semtinde kaldığı evden yakalanarak gözaltına alındığı iddia edildi.

 

FETÖ’NÜN BELEDİYELER İMAMI OLARAK BİLİYOR

Fetullahçı Terör Örgütü'nün belediyeler imamı Erkan Karaarslan'ın, yakınları üzerine kurduğu şirketler vasıtasıyla başta CHP'li belediyeler olmak üzere birçok şirketi dolandırdığı ve yolsuzluklar yaptığı kamuoyuna yansımıştı. Her yerde aranan firari Erkan Karaarslan'ın Aydın Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzlukları ile ilgili hazırlanan iddianameler gündem olmuştu.

mhp-025.jpg

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE USULSÜZLÜKTEN DAVA AÇILDI

Erkan Karaarslan'ın, Mersin'de Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çeşitli usulsüzlükler yaptığı belirlenmişti.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı Erkan Karaaslan'ın da yönetiminde olduğu Mersin Büyükşehir Belediyesi şirketi MERULAŞ'ta yapılan usulsüzlüklere ilişkin iddianame hazırlanmıştı.

FETÖ belediyeler imamı Erkan Karaarslan ile diğer şüphelilerin "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçundan cezalandırılmaları talep edilen iddianame, önce Mersin 14. Asliye Ceza Mahkemesi'ne oradan da bu mahkemece "nitelikli dolandırıcılık" suçunu kapsadığı gerekçesi ile Mersin Ağır Cezada Mahkemesi'ne gönderilmişti.

TAHLİYEDEN SONRA FİRAR ETMİŞTİ
Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten tarafından geçtiğimiz günlerde CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında bir dava daha açılmış, iddianamede FETÖ firarisi Erkan Karaarslan'ın yanı sıra 16 şüpheli yer almıştı. İddianamede, Erkan Karaarslan'ın 32 ihalede yolsuzluk yaptığı kaydedilmişti.

Erkan Karaarslan, FETÖ/PDY'ye finans sağlama ve terör örgütüne üye olmaktan 14 ay tutuklu kalmış, Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi 29 Eylül 2017'de adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı konularak Karaarslan'ı şartlı tahliye edilmişti. Erkan Karaarslan'ın tahliye kararına Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etmişti.

Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi, 6 Ekim 2017'de Erkan Karaarslan hakkında, 5271 sayılı CMK'nın, 94. maddesi gereğince yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Ancak o tarihten bu yana Erkan Karaaslan'a ulaşılamıyordu.

usta-erhan.jpg

BURHANETTİN KOCAMAZ KAÇTI MI?

Başta CHP’li olmak üzere Mersin Büyükşehir Belediyesi gibi pek çok belediyede işlerini yürüten FETÖ’nün Belediyeler İmamı olarak bilinen Erkan Karaarslan’ın Ankara’nın Çankaya’daki Mebusevler Semtinde kaldığı evden yakalanarak gözaltına alındığı bilgisinin Ankara kulislerine düşmesinin hemen ardından, MHP’den aday gösterilmeyince istifa ederek İYİ Parti’ye geçen ve İYİ Parti’den yeniden Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Burhanettin Kocamaz’ın apar topar Cumartesi döneceğim diyerek İsviçre’ye uçtuğu söyleniyor.

EKREM İMAMOĞLU İLE DE ADI GEÇMİŞTİ

Erkan Karaarslan’ın Beylikdüzü Belediye Başkanı, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile de iş yaptığı iddia edilmiş ancak, İmamoğlu basın yaptığı açıklama ile bu iddiaları yalanlamıştı.

MERSİN BÜYÜŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosundan siyasetcafe’ye yapılan açıklamada Burhanettin Kocamaz’ın öncenden yapılmış planlı bir program dahilinde Kardeş Şehirler Başkanlığını Zürih Belediye Başkanına devretmek için yurtdışına çıktığı Cumartesi günü saat 04.00’te Adana’da olacağı ve Cumartesi Pazar programlarına devam edeceği de ifade edildi.

Hakan Sönmez

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum