Feyzioğlu seçim itirazlarını değerlendirdi ‘Bir önceki seçim ne oldu’

Feyzioğlu seçim itirazlarını değerlendirdi ‘Bir önceki seçim ne oldu’

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, İstanbul seçimlerine itirazlar hakkında, 'Dünyadan bize derler ki 'o zaman bir önceki ne oldu, ondan önceki seçimde de ne oldu' derler. Tüm seçimler Türkiye'de tartışmaya açılır' dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu İstanbul seçiminde şaibelerin ortaya çıkması ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Feyizoğlu, Türkiye’de bir çok kez hem yerel hem de genel seçim iptalleri tekrarlanırken İstanbul’un seçim iptali ile yenilenmesi halinde dünyanın Türkiye’deki bir önceki hatta ondan önceki seçimleri de sorgulayacağını savundu.

Feyizoğlu “İstanbul’daki tüm seçimlerin yenilenmesi anlamında sandık kurlarının örgütlü bir faaliyetin içinde olduğu iddiasıyla seçmen listelerinde büyük sahtecilik olduğu iddiası Türkiye’de sadece bu seçimi değil bundan önce kazanılmış ve kaybedilmiş siyasi partiler açısından tüm seçimleri hem Türkiye’de hem dünyada sorgulatır” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Edirne Barosunda katıldığı bir toplantıda İstanbul seçimlerine dair değerlendirmelerde bulundu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Feyzioğlu, seçimle ilgili yasal sürecin devam ettiğini belirterek, “Artık geriye dönüp, bir seçim yenilenmesi iptalinden söz edilirse hem iç hem dış kamuoyunda şu algı olur; seçimin sonucu istendiği gibi çıkmadığı için mazeret üretiliyor derler. Türkiye bundan sıkıntı çeker, bunu hak etmez, hiçbirimiz hak etmeyiz” dedi.

SİYASİ PARTİCİLİK YAPMIYORUM

CHP Genel Başkanlığı için girişimlerde olduğun biline ancak partide kabul görmeyen Metin Feyziioğlu açıklamalarını siyasi particilik yapmadığını savunarak şöyle devam etti; “Bütün partililerin üstünde bir cümle kuruyorum, burada siyasi particilik asla yapmıyorum. Çünkü biz baro başkanları olarak yapmayız arkadaşlar. Kamuoyu niçin? sosyal medya haberiyle hemen ortaya atlamıyorsun, niçin? Hemen çok ağır bir cümle kurmuyorsun der, biz bilgi sağlam belge elimizde geldiğinde söyleriz.”

SÜREÇ TAMAMLANACAK AMA KESİNLEŞMİŞ PARÇALARINI AÇALIM DENMEMELİ

Feyizoğlu itiraz sürecinin tamamlanacağını vurgularken ortaya çıkan şaibelerin de üzerine gidilmemesine ve elde edilen son oy oranına göre karar verilmesine işaret ederek şunları söyledi; “Şu anki durum dediğim gibi seçmen listelerinin gerçek olup olmadığının daha doğrusu seçmenlerinin gerçek olup olmadığının evlerin polisler tarafından ziyaret edilerek tespit edilir hale dönüşmüş, basından aldığımız habere göre. Bu huzursuz eder insanları, herkesi huzursuz eder. Benim buradan Yüksek Seçim Kurulu kararını beklemeyi elbette bir kez daha hatırlatıyorum, tavsiye ediyorum. Bu süreç tamamlanacak, ama bu süreç tamamlanırken sürecin kesinleşmiş parçalarının sürekli açalım denmemesi lazım” dedi.

TÜM SEÇİMLERİ SORGULATIR

Feyzioğlu İstanbul seçimlerinin yenilenme taleplerine ise ilginç bir açıklama yaptı. Feyizoğlu şu değerlendirmeyi yaptı; “Burada İstanbul'daki tüm seçimlerin yenilenmesi anlamında sandık kurlarının örgütlü bir faaliyetin içinde olduğu iddiasıyla seçmen listelerinde büyük sahtecilik olduğu iddiası var. Türkiye'de sadece bu seçimi değil bundan önce kazanılmış ve kaybedilmiş siyasi partiler açısından tüm seçimleri hem Türkiye'de hem dünyada sorgulatır. Bunu bugün iddia olarak dile getirenler, dün de diye başlayan cümleleri duyarlar. Dünyadan bize derler ki 'o zaman bir önceki ne oldu, ondan önceki seçimde de ne oldu' derler. Tüm seçimler Türkiye'de tartışmaya açılır.”

SANDIK KURULU BAŞKANI BULAMAZ HALE GELİRİZ

Feyizoğlu açıklamasında olayı çıkılmaz noktalara getirerek şu şekilde devam etti; “Bundan sonra Türkiye'de çivisi tutmaz. Sandıkta görev yapacak sandık kurulu başkanı ve üyesi bulamaz hale geliriz. İnsanlar evlerinde zile basılıp burada filanca kişi oturuyor diye tahkikat altına alındıklarında verdikleri oydan dolayı acaba devlet kendilerini izliyor mu diye korkarlar, endişe ederler. Seçimler ülkeye bayram getirmelidir bayram, işte bu bayramı artık YSK işini bitirsin hep beraber yaşayalım.'

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.