Mersin'de İYİ tezgahı itiraf etti "CHP'ye biz kazandırdık"

Mersin'de İYİ tezgahı itiraf etti "CHP'ye biz kazandırdık"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayrettin Nuhoğlu'nun 'İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanlıklarının İYİ Parti sayesinde kazanılması' ifadesi sosyal medyada olay oldu.

Burhanettin Kocamaz'ın evraklarını Mersin İl Seçim Kurulu'na "bilerek" yasal süresinde vermeyen İYİ Parti, büyük bir skandala imza atmıştı.

Yapılan itirazlar kanuni gerekçelerle kabul edilmedi, bu kez Kocamaz İYİ Parti adına Demokrat Parti'den olamayacağı bilinerek yine de aday gösterildi, YSK bunu da kanuna aykırı olduğu için kabul etmedi.

Skandalın ardından, eski genel başkan yardımcısı Ayfer Yılmaz, DP'nin adayı geri çekilerek, İYİ Parti adına DP kontenjanından Mersin İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterildi. Yılmaz, 31 Mart seçimlerinde yüzde 12 civarında oy aldı.

SOSYAL MEDYADA OLAY OLDU

Bu gece yarısı atılan bir twit ise sosyal medyada adeta patladı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayrettin Nuhoğlu, İYİ Parti Başkanlık Divanı'ndaki gündemi değerlendirirken, "İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanlıklarının İYİ Parti sayesinde kazanılması ve Türk milletinin nefes alması memnuniyetle karşılandı" ifadesini kullandı.

PARTİLİLER BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ

CHP'nin kazandığı illeri sayan Nuhoğlu, İYİ Parti'nin DP kontenjanından eski genel başkan yardımcısı Ayfer Yılmaz'ı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak çıkardığını unuttu. Yüzde 12 oy alan Ayfer Yılmaz için çalışan partililer, Hayrettin Nuhoğlu'nun "Kazandık" açıklamasına büyük tepki gösterdi.

İŞTE NUHOĞLU'NUN "MERSİN" GAFI VE PARTİLİLERİN CEVABI:

nuhoglu-siyasetcafe.png

nuhoglu-siyasetcafe.jpg

nuhoglu2-siyasetcafe.png

nuhoglu-tweet-siyasetcafe.png

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler
 EDİTÖR
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.