Feyzioğlu'ndan Tunç Soyer'e flaş uyarı

Feyzioğlu'ndan Tunç Soyer'e flaş uyarı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, ‘KHK ile kamudan ihraç olan öğretmenleri belediyede zabıta yapacağım' diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i uyardı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Edirne Barosu Konferans Salonu'nda, stajyer avukatlara verilen eğitim programlarına katıldı.

Feyzioğlu, program öncesi basın mensuplarının sorusu üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, çoğu FETÖ ve PKK ile ilişkilerinden dolayı kamudan atılan kişileri ‘KHK ile kamudan ihraç olan öğretmenleri belediyede zabıta yapacağım' ifadeleri ile ilgi açıklamalarda bulundu.

YARGININ VERECEĞİ KARARA GİDER

Feyzioğlu, CHP'li Belediye Başkanı Soyer'in, FETÖ veya PKK ile ilişkilerinden dolayı KHK ile kamudan atılan kişilerin belediyeye alınması hakkındaki açıklamasına dair şu değerlendirmeyi yaptı:

"Duymadım o açıklamayı. 696 sayılı KHK var. Bu OHAL KHK'sı. OHAL KHK'sına göre kamudan ihraç edilmiş olan kişilerin tekrar kamu görevinde çalıştırılmasına bir engel var. Ama denilebilir ki, ‘OHAL KHK'ları, OHAL döneminde geçerlidir. Geçerliliği kalmamıştır' denilebilir, denilmeyebilir. Yargının vereceği bir karara doğru gider. Enine boyuna düşünülmesi lazım. Türkiye artık her sorununu aşmak zorunda. Yani o ara dönem sorunlarını da huzur içerisinde aşmak zorunda. Görürüz böyle de bir şey olursa."

SİYASETCAFE.COM

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.