Flaş Açıklama! MHP baraj kaygısı mı yaşıyor?

Flaş Açıklama! MHP baraj kaygısı mı yaşıyor?

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı çok konuşulacak itiraf ve açıklamalarda bulundu. İşte haberin ayrıntıları;

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Genel Başkan Bahçeli'nin gündeme getirdiği ‘cumhur ittifakı' sistemini milletvekillerine anlattı.

Teklifin temel amacının ‘güçlü bir parlamento oluşturmak' olduğunu söyleyen Semih Yalçın, "Zaten, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin hedefinde de ‘kuvvetli bir Meclis' vardır" diye konuştu.

AKP'den MHP'ye baraj şoku! Feragat edemeyiz

‘İTTİFAKIN ÇERÇEVESİNİ ÇİZEN BİR TEKLİF

'Cumhur ittifakının önceden belirlenmiş iki partinin uzlaşması olarak algılanmaması gerektiğini vurgulayan MHP'li Yalçın, bunun sadece ittifakın çerçevesini çizen bir teklif olduğunu, bütün partiler için de geçerli olduğunu söyledi.

Yalçın, "Yasal değişikliklerle bu yol açıldığında; 16 Nisan'da Anayasa değişikliğine karşı birleşen siyasi parti, sivil toplum örgütü ve diğer teşekküllerin de müşterek bir çatı tesis etmeleri mümkün olacaktır" dedi.

OY KAYBI, BARAJ ENDİŞESİNDEN KAYNAKLANMIYOR

'MHP'li Semih Yalçın, son günlerde gündeme getirdikleri siyasi partiler arasında seçim ittifakı düşüncesinin ne iktidar partisinin oy kaybından ne de MHP'nin baraj altında kalacağı endişesinden kaynaklanmadığını ifade etti.

Yalçın, "Burada asıl olan, yeni sistemde, yani cumhurbaşkanlığı hükûmet modelinde ‘güçlü yürütme' karşısında onu dengeleyen ‘güçlü bir yasama organının oluşturulması, halkın kahir ekseriyetinin de böyle bir oluşuma destek vermesidir. O takdirde ‘cumhur ittifakı'; siyasi partiler kadar cumhurun, yani halkın da ittifakını sağlayan bir adım olacaktır. Bu yolla biz; aslında ittifakı milletle, halkla yapmış olacağız" açıklamasında bulundu.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.