MHP’de toplu istifa depremi

MHP’de toplu istifa depremi

Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) istifalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak bir toplu istifa haberi daha geldi. İşte haberin ayrıntıları;

MHP’den ihraç edilen Çorum’un Sungurlu ilçesi Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’e destek amacıyla 14 kişi daha MHP’den istifa etti. Abdulkadir Şahiner’e destek amacıyla aralarında eski ilçe başkanları, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri ve Belediye Meclis üyelerinin de bulunduğu 14 kişi partiden istifa etti.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i karşıladığı için Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner MHP’den ihraç edilmişti. Şahiner’in istifasının ardından yeni istifa haberleri gelmeye başladı.

Flaş Açıklama! MHP baraj kaygısı mı yaşıyor?

Bugün sabah saatlerinde Sungurlu İlçe Seçim Kurulu’na giden eski ilçe başkanları Musa Çoksezgin, Celal Yağcıoğlu, Hacı Seyit Uzel, Adnan Barak ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alaittin Akel, eski belediye başkanları Doğan Özkutlu, Ahmet Sobacı, Belediye Meclis Üyeleri Bahri Sezen, Fevzi Yalınkılıçlı, Ömer Taştemur, Mustafa Kürbüz, Fazlı Koçak, eski İl Genel Meclisi Üyeleri Ergülü Erayhan, Osman Ağaçdan istifa dilekçelerini verdi.

Gerekçe olarak Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in ihraç edilmesini gösteren Belediye Meclis üyeleri, eski ilçe başkanları, belediye başkanları ve il genel meclisi üyeleri, “MHP’de ülkücü kesim kıyıma uğramaktadır. Bu kıyımın devam etmesi ve amacının ve ideallerinin dışına çıkmasından dolayı MHP’de siyaset yapmanın manasını kalmamıştır. Yıllardır gönül bağımız olan ve şerefle taşıdığımız MHP kimliğimizden üzülerek istifa ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle çalışmaları ile gururumuz olan Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in daima yanında olduğumuzu belirtiriz” dediler.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.